Haber
2011-06-06 07:23:31
Yetkimizi Gasp Etmeye Çalisan Kocaeli Üniversitesi ile Mahkemede Hesaplasacagiz

Kocaeli Sube Baskanimiz Halil Ibrahim Kelesoglu, Kocaeli Üniversitesi’nde yetkili sendika olmalarina ragmen, 84 üyelerinin yok sayilarak yetkilerinin adeta gasp edilmeye çalisildigini söyledi.

 

Konuyla ilgili bir basin açiklamasi yapan Kelesoglu, üniversitede en fazla üyesi bulunan sendika olmalarina ragmen, üniversite yönetiminin akla hayale gelmedik ayak oyunlariyla üyelerini yok saymaya çalistigini kaydederek, “Egitim-Sen zoraki yetkili hale getirilmeye çalisiliyor. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoglu ve Genel Sekreter Kemal Mutlu, bu konuda elinden geleni yapiyor. Türkiye genelinde bin 540 üye ile en fazla üye yapan ve en basarili il olan Egitim-Bir-Sen Kocaeli Subesi, Kocaeli Üniversitesi’nde 380 üye ile yetkili sendika olurken, üniversite yönetiminin tarafli tutumu ile 84 üyesi yok sayilarak yetkisiz hale getirilmeye çalisilmistir. En fazla üye yaparak alanda kazandigimiz yetkiyi masada gasp etmek istediler” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi yönetimi ve Egitim-Sen Kocaeli Subesi yetkililerinin17 Mayis 2011 tarihinde, 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’nun 30. maddesinin 2. fikrasinin (a) bendi geregince yapilan toplantida, 5237 sayili yeni Türk Ceza Kanunu’na göre resmi belgede sahtecilik suçu olan,  ‘Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan ve Imzanin Kötüye Kullanilmasi’ suçlarini islediklerini dile getiren Kelesoglu, söyle konustu:

17/05/2011 tarihinde 13.30’da bize verdikleri üye listelerinde ve saat 15.00’da toplantiya getirdikleri toplanti tutanagi formunda Egitim-Sen’in üye sayisinin 322, Türk Egitim-Sen’in üye sayisinin 92, Egitim-Bir-Sen’in üye sayisinin 357 (ki bu rakamlarda dahi bizim 25 civarinda üyemiz eksik, Egitim-Sen’in de 75 civarinda üyesi fazla yazili) oldugu belgeliyken, masa basinda akla hayale gelmedik basit ve kalin numaralarla, yalan ve art niyetli bir tavirla, bize 25 üye daha eklenmesi, Egitim-Sen’den ise 75 üye azaltilmasi gerekirken, tam tersine bizim üyelerimizin belgeleri var olmasina ragmen, üye sayimiz 380’den 296’ya, Egitim-Sen’in ise 255 civarindaki üye sayisi yanlis belgelerle 326’ya çikarilmistir. Biz böyle bir yanlisi kabul etmedigimizi, üniversitenin, elimizde de var olan, resmi belgelerine bakilmasi gerektigini belirtmemize ragmen, Üniversite ve Egitim-Sen yetkilileri, agiz birligi etmisçesine bize, ‘itirazinizi mahkemeye yapin’ dediler. Yani biz, ‘sizin yetki hakkinizi çaliyoruz, siz mahkemeye verin, (bir yil sonra hakkinizi kazanirsiniz, bir ise de yaramaz, bu arada da haksiz ve hukuksuz yere yetkili Egitim-Sen olur’ demek istediler ve bizden de bu zulme boyun egmemizi beklediler. Biz de, ‘Yetki hakkimizi size gasp ettirmeyiz, isterseniz siz gidin mahkemeye, Egitim-Bir-Sen yetki hakkini çalmamiza müsaade etmiyor’ diye bizi sikayet edin’ dedik. Biz tüm yanlis, kasitli ve hukuksuz davranislari, belgeleriyle üniversitenin en yetkililerine anlatmamiza ve çözüm beklememize ragmen hiçbir müspet gelisme saglanamamis, hatada israra devam edilmistir. Bütün bu yasananlar; hatayi yapanlarin, yetkililerden, ‘Egitim-Bir-Sen’in yetkili olmamasi, Egitim-Sen’in yetkili olmasi için, elinizden gelen her seyi(!) yapin talimati aldiklari’, kasitli yetki gaspinin müsebbiplerinin en bastaki yetkililer oldugu yönündeki kanaatimizi dogrulamistir. Zaten daha önceki günlerde verdikleri intiba ve en son 13/05/2011’de teslim ettigimiz üyeleri kabul etmemek için sergiledikleri çirkin, üçüncü sinif dünya ülkelerinde bile rastlanamayacak kisisel ve kurumsal ilkel tavirlariyla, üyelerimizin sayilmasini engellemek maksadiyla elektrikleri dahi keserek ‘sistem çalismiyor, para alamayiz’ entrikalarini çevirirken, 16/05/2011 tarihinde dahi Egitim-Sen’in getirdigi üyeleri alip sayilarina ilave ederken, ne yapmak istediklerini çok kaba bir sekilde ortaya koymuslardi.”

 

 

Hukuk Fakültesi’nde yasanan gayri hukuki olayin bile Kocaeli Üniversitesi’nin mahkemece tescilli ‘mobbing’ sampiyonlugunu gösterdigini ifade eden Kelesoglu, “Hukuk Fakültesi’ndeki mobbing sampiyonlugu varken, diger bölümlerdeki haksiz, hukuksuz uygulamalarin haddi hesabini varin sizler düsünün. Sendikamizin yetkiyi almasini engellemeye çalisanlarla, basarimizi hazmedemeyenlerle hukuki mücadelemizi de verecegiz” seklinde konustu.

 

Haksizliklar karsisinda mahkemeye gidip hakkini alanlara da nasil baski yapildigini bildiklerini belirten Halil Ibrahim Kelesoglu, “Bizim bilmemizle sinirli kalmayacak, bundan sonra herkes bunlari bilecektir” diye konustu.

 

Kelesoglu, yanlis, tarafli ve kasitli davranislarin tamamini belgeleriyle mahkemede ortaya koyacaklarini sözlerine ekledi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen