Haber
2011-04-25 07:23:10
YGS Bahanesiyle Ögrenci Sokaga Çekiliyor

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, YGS’deki sifre iddialari üzerine yapilan eylemlerle ilgili olarak, “Bir kaos olusturma, ögrencileri sokaga çekme, ‘iste Türkiye’de sinav yapilamaz’ anlayisini getirme ve buradan bir siyaset derleme gibi tehlikeli bir oyun seziyoruz” dedi.

 

Gündogdu, Subemizin Genisletilmis Teskilat ve Il Divan Toplantisi’na katilmak üzere gittigi Denizli’de, toplanti öncesi yaptigi basin toplantisinda, yeni anayasa hazirliginin bütün siyasi partiler tarafindan sahiplenilmesini beklediklerini söyledi.

12 Eylül referandumunda ‘evet’ diyenlerin de, ‘hayir’ diyenlerin de artik yeni anayasaya ‘evet’ demek zorunda oldugunu belirten Gündogdu, yeni anayasanin milletin asli ihtiyaçlarindan biri oldugunu ifade etti.

 

KPSS ve YGS’de yasanan tartismalara deginen Gündogdu, söyle konustu: “KPSS ile ÖSYM’de yasanan kriz bir yönetici degisikligiyle asilmaya çalisildi. KPSS’nin iptalini gerektirecek somut bulgular olmasina ragmen, hirsizligin e-mail atilan kisiye kadar tespiti yapilmis olmasina ragmen yargidaki yavas isleyis hala kamuoyunda hirsizlarin cezasinin verilmemis olmasi bir beklenti olusturdu ve bir siteme de dönüstü. Arkasindan da yeni bir sinav yapildi. Bu sinavda da KPSS aliskanligiyla paralel yeni bir iddia ortaya atildi. Konusulanlarla, iddialarin tamamina bakildiginda KPSS’de oldugu gibi somut hiçbir bulgu yok. Sanki sinav objektif yapilmis, sinavdan sonra basina dagitilmak için olusturulan kitapçiklar ve onlarin hazirlanisiyla ilgili cümleler biraz daha agirlik kazandi. Bunun üzerinden bir kaos olusturma, ögrencileri sokaga çekme, ‘iste Türkiye’de sinav yapilamaz’ anlayisini getirme ve buradan bir siyaset derleme gibi tehlikeli bir oyun seziyoruz.”

 

Yargi Sonucunu Beklemekte Fayda Var

Sinavla ilgili konularin yargiya intikal ettigini kaydeden Gündogdu, KPSS’de oldugu gibi, elinde belge olan, kamuoyuyla paylasan bir kisinin dahi olmadigini vurguladi. Belgesi olanlari, kamuoyuyla paylasarak yargiya teslim etmeye davet eden Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Yargi ‘bu sinavin da güvenligi tehlikeye atilmistir’ diye karar verirse, elbette ki bütün çocuklarimizin emegi dikkate alinarak, haksizliga ugramadan basarisina gölge düsürülmemesini önemseriz. Aksi takdirde, iki ay sonraki seçimlerde birilerine avantaj veya birilerine dezavantaj saglamak için çocuklarin alet edilmesini tehlikeli görüyorum. Yargiya intikal edilmis bir konu var. Su ana kadar konusulanlar arasinda saibeye ve olumsuzluga karsi bir tek bilgi ve belgesi olan kisi gözükmüyor. Sonucunu beklemekte fayda var.”

 

Gündogdu, daha sonra Memur-Sen Denizli Il Temsilcisi Sakir Honuz ve yönetimi ile bagli sendikalarin sube, il, ilçe baskan ve yönetimleri ile Il Divan Toplantisi yaparak, sendikal çalismalari ve yeni döneme iliskin hedefleri degerlendirdi.

 

Ahmet gündogdu, Denizli Sube Yönetimi ve Ilçe temsilcileri ile de bir araya gelerek, istisarelerde bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen