Haber
2016-05-21 08:01:31
Yıldırım'a çağrı: İlk icraat 4/C'liye kadro olsun

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan, Binali Yıldırım’a çağrı: “Toplu sözleşme hükmü gereği 4/C’lilerle ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, mali fotoğraf çekildi, geriye sadece siyasi iradenin gerekli adımı atması kaldı. İlk icraatınız 4/C’ye kadro olsun istiyoruz. 4/B’li olup kadro bekleyenler var. Üniversiteli işçilerden memur işi yapanlar memur kadrosuna alınsın istiyoruz. Vekil ebe, hemşire ve imamlar başta olmak üzere, kamu güvencesi bekleyenler var. Taşeronlarla ilgili çerçeve genişletilsin istiyoruz. Onun için Sayın Binali Yıldırım’ın ilk icraatı 4/C’lilere kadro olsun diyoruz”
 


Memur-Sen Bursa il divan toplantısında teşkilata hitap eden Ali Yalçın, 150 konutun yapıldığı alanda örnek dairenin açılışını da yaptı. Türkiye’nin önemli ve kritik bir süreçten geçtiğini, ülkenin terör sarmalı içine çekilmek istendiğini ifade eden Yalçın, terör örgütüne ve destekçilerine tepki göstererek, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne karşı yapılan hain saldırıları lanetledi, terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Kararlı mücadele sürmeli

Terörün tamamen yok olması için mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Diyarbakır’da 15 ton bombayla köye gidip, orada onu kamufle etmeye çalışanlara millet müsaade etmediği için 16 can kayboldu, 33 çocuk yetim kaldı, 8 kadının dünyası yıkıldı. Terör cenazesinde boy gösteren siyasiler, ana muhalefet dahil, orada boy gösteremedi. O halkı yalnız bıraktılar. Milletin canına tak etmiş durumda. 300 bin Kürt, bu ülkenin 300 bin vatandaşı, beyaz Kürtler ve terör örgütü tarafından tehcire tabi tutuldu. Bu insanlar yerlerinden, yurtlarından edildi. Türkiye ayağa kalkarsa dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar ayağa kalkar. Onun için Türkiye’nin kendi iç meselesi olarak gözüken ama asla iç mesele olmayan terör, mutlaka bu dirayetle devam edilerek bitirilmeli ve bu defter kapatılmalıdır. Çünkü terör örgütleri küresel emperyalizmin yeni haçlı birlikleridir. Küresel emperyalizm, terör örgütleri üzerinden ülkeleri dize getirmeye çalışıyor. Hain saldırılar, Türkiye’ye, Türkiye’nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmıştır. Küresel terör, normalleşen Türkiye istemiyor, ayağa kalkan Anadolu’ya diz çöktürmeyi hedefliyor” dedi.
 

Yalçın, AK Parti Genel Başkan ve Başbakan Adayı Binali Yıldırım’a çağrıda bulunarak, beklentileri şu şekilde sıraladı: “Toplu sözleşme hükmü gereği 4/C’lilerle ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, mali fotoğraf çekildi, geriye sadece siyasi iradenin gerekli adımı atması kaldı. İlk icraatınız 4/C’liye kadro olsun istiyoruz. 4/B’li olup kadro bekleyenler var. Üniversiteli işçilerden memur işi yapanlar memur kadrosuna alınsın istiyoruz. Vekil ebe, hemşire ve imamlar başta olmak üzere, kamu güvencesi bekleyenler var. Taşeronlarla ilgili çerçeve genişletilsin istiyoruz. Onun için Sayın Binali Yıldırım’ın ilk icraatı 4/C’lilere kadro olsun diyoruz.”

Türkiye’nin mazlumların umudu olduğunu kaydeden Yalçın, istikrarı yakalamış ülkenin bütün mazlum coğrafyalara kucak açacağını dile getirdi.
 

İl divan toplantısının ardından, 150 konutun yapıldığı alana geçen Yalçın, örnek dairenin açılışını gerçekleştirdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen