Haber
2011-09-23 07:28:13
YÖK ‘Asker Akademisyen’ Talebimizi Gündemine Aldi

9 Eylül 2011 tarihinde YÖK Baskani Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’i ziyaretimiz sirasinda talep ettigimiz “asker akademisyen” konusu ilgili kurumlarda yanki uyandirdi.

 

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, YÖK Baskani Özcan ile yaptigi görüsmede dile getirdigi, “Asker akademisyen uygulamasi baslatilmalidir. Askerlik görevini yapmayan ögretim elemanlarinin, ögretim elemani ihtiyaci olan üniversitelerde, Milli Egitim Bakanligi’ndaki asker ögretmen modelinde oldugu gibi, belli bir süre görevlendirme ile askerlik hizmeti yapmasi saglanmalidir” seklindeki talebimiz YÖK’ün gündemine girdi.

 

YÖK Baskani Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 22 Eylül 2011’de basina yansiyan açiklamalarinda, “Tekrar ögretmen askerlik sistemi düsünülüyor. Ögretmen askerlik olunca, akademisyen askerlik konusu da gündeme getirilebilir” diyerek, ‘asker akademisyen’ talebimize yesil isik yakti.

 

Söz konusu görüsme ve görüsmede dile getirilen talepler web sitemizden kamuoyuna duyurulmustu.

 

Haberde, özellikle yeni üniversitelerde görülen ögretim elemani açiginin kapatilmasi için asker akademisyen talebinin de gündeme getirilecegi ve Genelkurmay Baskanligi’na iletilecegi ifade edilmisti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen