Haber
2012-08-07 07:31:34
YÖK: Açilmasina Izin Verilen Yüksek lisans/doktora Programinin Disinda Baska Isimle Program Açilamaz

Egitim Fakültesi ya da Egitim Bilimleri Enstitüsü bulunmayan üniversitelerin Isletme Yönetim ve Organizasyon Bilim dali altinda, “Egitim Yönetimi ve Denetim” yüksek lisans programini kontenjan siniri olmadan degisik illerde açabilme imkâninin ve bu diplomalarinin geçerliliginin olup-olmayacagi hususunda sendikamizi bilgilendirmesi istegimize YÖK’ten yanit geldi. YÖK, sendikamiza gönderdigi yazida, 2007’de aldiklari kararla Egitim Fakültesi ve Egitim Bilimleri Bölümü olmayan üniversitelerde egitim ile ilgili lisansüstü egitim verilmesinin uygun olmadigina karar verildigini belirtti.

09.07.2012 tarihli YÖK’e gönderdigimiz yazida, kurum olarak mesleki ve akademik donanimlarini ve verimliliklerini yükseltmek için kamu çalisani üyelerimizi, Tezli/Tezsiz yüksek lisans ve Doktora Programlari için tesvik etmekte oldugumuzu, bu maksatla da farkli üniversiteler ile anlasarak her ilde siniflar açmak suretiyle taleplerin karsilanmasini sagladigimizi ifade ettik. Yazimizda YÖK’ün 21.06.2012 tarihinde üniversitelere gönderdigi, “Yüksekögretim kurumlarinda açilmasina izin verilen yüksek lisans/doktora programinin disinda, o programin adinin kullanilarak yeni programlar türetilerek lisansüstü program için ilan verilmemesi...” konusundaki yazidan hareketle “Bilhassa Egitim Fakültesi ya da Egitim Bilimleri Enstitüsü bulunmayan üniversitelerin Isletme Yönetim ve Organizasyon Bilim dali altinda “ Egitim Yönetimi ve Denetimi” yüksek lisans programini kontenjan siniri olmadan degisik illerde açabilme imkâninin ve bu diplomalarin geçerliliginin olup-olmayacagi hususunda ivedilikle bilgilendirilmemizi talep ederiz” dedik.

YÖK, Genel Merkezimize gönderdigi yanit metninde 18.10.2007 tarihli Yüksekögretim Genel Kurul Toplantisi’nda Egitim Fakültesi ve Egitim Bilimleri Bölümü olmayan üniversitelerde egitim ile ilgili lisansüstü egitim verilmesinin uygun olmadigina karar verildigini belirtti.

Yüksekögretim kurumlarinda Egitim Fakülteleri Egitim Bilimleri Bölümü altinda Egitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dali bulunmakta oldugu da belirtilen yazida, “ Bu anabilim dali Enstitü’de bilim dali olarak temsil edilmektedir. Isletme Bölümü ile Egitim Bilimleri Bölümü ayri bölümler oldugundan Enstitülerde Isletme Anabilim Dali altinda Egitim Yönetim ve Denetimi programi açilmasi mevcut yapiya uygun degildir” denildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen