Haber
2015-03-24 06:53:36
YÖK Başkanı Yekta Saraç'a Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı ziyaret etti.
 

Ziyarette üniversite çalışanlarının, kendilerine iletilen sorunlarından bazılarını dile getiren Ali Yalçın, YÖK’ün eski yapısından kaynaklı bir algıyla birtakım sorunlarla anıldığını, yeni dönemde sorun çözen bir yapıya kavuşması gerektiğini belirterek, 50/d sorununun çözüme kavuşması, doçentlikte bekleme süresinin uzun olduğunu ve doçentlik kadrosu bekleyenlerin özlük haklarının verilmesi yönünde çalışma yapılması gerektiğini söyledi.



 

Yalçın, üniversitelerdeki idari personel için görevde yükselme sınavının daha adil, fırsat eşitliğinin sağlandığını ortaya koyacak şekilde merkezi sistemde yapılması ve bu sınav sonuçlarına göre görevde yükselmeye tabi kadrolara atamaların gerçekleştirilmesi, idari personelin üniversiteler arasında yer değişikliğine imkân sağlayacak bir düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.
 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sözlerine, yeni seçilen yönetim kuruluna ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulunarak başladı. Üniversitelerdeki sorunların farkında olduklarını; kısa ve orta vadede olanlar diye tasnif edip programladıklarını belirterek, bundan böyle YÖK’ün sorun değil, çözüm üreten bir kurum olacağını vurguladı.
 

Saraç, sorun çözen YÖK algısını toplumda yerleştirmek için ilk olarak 50/d maddesiyle ilgili sorunların çözümü için bir çalışma planladıklarını, söz konusu çalışmada üniversite temsilcilerine ek olarak Eğitim-Bir-Sen yetkililerinin de katkı vermesini arzu ettiklerini dile getirdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen