Haber
2011-10-12 07:28:21
YÖK Baskanvekili Saban Çalis’i Ziyaret Ettik

YÖK Baskanvekilligine atanan Prof. Dr. Saban Çalis’i ziyaret ederek, yeni görevinde kendisine basari diledik.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci ile birlikte yaptigi ziyarette, üniversite personelinin öncelikli sorunlarina çözüm üretilmesini istedi.

 

Ahmet Özer, üniversite akademik ve idari personelin maaslarinda yapilan artislarin diger mesleklerde çalisanlara göre çok düsük kaldigini, doçentlik dosyalarinin çok geç incelemeye alindigini ve jüri atamalarinin çok geciktirildigini, sicil uygulamasinin üniversite akademik personeli için hala devam ettigini söyledi. Özer, üniversite senatolarinda ve YÖK Genel Kurulu’nda yetkili sendikanin temsil edilmesi gerektigini kaydetti.

 

YÖK Baskanvekili Prof. Dr. Saban Çalis, iletilen sorunlarla ilgili çalisma yaptiklarini, akademik ve idari personelin sorunlarinin çözümü konusunda girisimlerinin devam edecegini bildirdi.

 

Ziyarette, Prof. Dr. Çalis’a, bazi sorunlara iliskin çözüm önerilerimizi de sunduk:

-Her türlü ayrimcilik, özellikle cinsiyet ve ideolojik ayrimcilik kaldirilarak, özgür üniversite ortami saglanmalidir. Bu bagamda, yeni anayasa çalismasinda bu taleplerin karsilanmasi için gerekli girisimlerin yapilmasi uygun olacaktir.

 

-Ögretim elemani ve diger idari birimlerde çalisan personelin maaslarinda bugüne kadar beklenen artislar gerçeklesmemistir. Saglik Bakanligi’nda (aile hekimligi), emniyet birimlerinde, din görevlileri ve Adalet Bakanligi’nda çalisan personelin maaslarinda ciddi iyilestirme yapilmasina karsin üniversite personelinin maaslarinda henüz ciddi bir iyilestirme olmamistir. Maaslar artirilarak, ders yükünün azaltilmasi ve bu sekilde ögretim elemanlarinin arastirma ve projelere daha fazla zaman ayrilmasi saglanmis olunacaktir.

 

-Doçentlik sinav basvurulari yilda iki kez olmasina ragmen bu fiili olarak pek uygulanmamaktadir. Basvuran bir aday, sadece basvuru dosyasinin incelenmesi için en az 8 ay beklemek zorunda kalmaktadir. Bu da sinav sürecinin en az bir yila uzamasi demektir. Daha hizli ve saglikli olmasi için yeni düzenlemelerin yapilmasi uygun olacaktir. Sinavlarin objektif olmasi için yeni kriterlerin uygulamaya sokulmasi gerekmektedir.

 

-Doktorasini tamamlamis olanlarin ya da doçentlik sinavini geçmis olan ögretim üyelerinin hemen atamalarinin yapilmasi, yapilamiyorsa, baska üniversitelere yönlendirilerek bu imkanin saglanmasi gerekir.

 

-Meslek liseleri için uygulanan katsayi magduriyetinin kaldirilmasi karari, firsat esitligi adina önemli bir girisimdir. 2011’de artik bu tür haksizliklar giderilmelidir.

 

-2547 sayili Kanun’a tabi akademik personelin de sicil uygulamasi kalkmalidir.

 

Ilan edilen bir arastirma görevliligi sinavina, basvuran notu yüksek 4 aday yerine en az 5 adayin sinava çagrilmasi daha uygun olacaktir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen