Haber
2013-09-20 07:43:09
YÖK ‘İlahiyat Kararı’nı Geri Çekti

YÖK Genel Kurulu, 15 Ağustos 2013 tarihli toplantısında alınan İlahiyat fakülteleri ile ilgili kararların görüşülmesini gündemine alarak, İlahiyat fakültelerinin isimlerine ve müfredatlarına ilişkin Genel Kurul kararlarını yürürlükten kaldırdı.

YÖK’ten yapılan açıklamada, bundan sonraki çalışmaların 2547 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre, yükseköğretim yeterlilikler çerçevesi de dikkate alınarak, yetkili kurum ve kurullar marifetiyle yürütüleceği ifade edildi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, bir çalıştay düzenleyerek, İlahiyat fakültelerinde yapılan müfredat değişikliğinin sadece bu fakültelerde verilen derslerin sıradan değişimini değil, uzun yıllardır bir kültür ve gelenek oluşturmuş olan bir yapının olumsuz yönde değişimini kapsadığına dikkat çekerek, söz konusu müfredat değişikliğinin, 21. yüzyılın başlarında demokratikleşme ve küreselleşme sürecine katılımda önemli hedefler koyan iktidarın Türkiye vizyonuna uygun düşmediğini, konunun ciddiyeti ve açacağı vahim sonuçlar göz önüne alındığında, bunun uzmanlarınca müzakere etmek gereğinin kendiliğinden ortaya çıktığını belirttik.

Çalıştayda yapılan müzakereler sonunda yayınlanan sonuç bildirgesinde, kararın tek tipleşmeye yol açacağını vurguladık. 

İlahiyat Çalıştayı Sonuç Bildirgesi Haberi İçin Tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen