Haber
2012-11-04 06:32:53
YÖK Yasa Taslağı Çalıştayı Yapıldı

YÖK yasa taslağı ile ilgili görüşlerimizi belirlemek amacıyla rektör, daire başkanı, profesör, doçent, yardımcı doçent ve idari personelin katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde bir çalıştay gerçekleştirdik.

YÖK yasa taslağı görüş ve öneriler çalıştayı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer’in açılış konuşmasıyla başladı. Eğitimin darbe dönemlerinde şekillendirildiğini belirten Özer, YÖK’ün ve üniversitelerin geçmişte statükonun sözcülüğünü yaptığını ifade ederek, “Birkaç yıl öncesine kadar üniversiteler antidemokratik uygulamaların merkeziydi. Ulus-devlet anlayışı güçlüyken, üniversiteler belli bir işlev gördü. Küreselleşmenin öne çıkmasıyla üniversitelerde de değişim süreci başlamıştır. Gelinen noktada üniversiteler ulus-devlet anlayışından uzaklaşmış, uzaklaşmak zorunda kalmıştır” dedi.

1981’den sonra gelen her iktidarın YÖK’te değişiklik yapmak istediğini ancak bunun bir türlü gerçekleşmediğini vurgulayan Özer, süreç içerisinde üniversitelerin siyasallaştığını dile getirdi.

Özer, YÖK’ün yetkilerinin azaltılarak bir koordinasyon merkezi olmasını istediklerini kaydetti.  

Eğitim-Bir-Sen olarak şimdiye kadar birçok alternatif görüş ortaya attıklarını kaydeden Özer, bu çalıştayın ilk olmadığını, bir süre önce 10 akademisyenle mini bir çalıştay gerçekleştirdiklerini, genel sekreterler toplantısı ve Antalya’da yapılan 4. Üniversite Teşkilatları Buluşması’nda da konu masaya yatırdıklarını söyledi.

“Tarihe not düşmek için buradayız” diyen Ahmet Özer, “Ortaya çıkacak olan görüşler, belli bir çerçevede toparlanarak rapor haline dönüştürüldükten sonra kamuoyuyla paylaşılacak ve YÖK yetkilileriyle yapılacak toplantıda kendilerine takdim edilecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, akademik ve idari personel olmak üzere iki ayrı grup halinde ayrı salonlarda çalıştı. Daha sonra aynı salonda bir araya gelen katılımcılar, ortaya çıkan görüş ve önerilere son şeklini verdi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen