Haber
2010-04-23 07:21:00
YÖK’ten, Doçentlik Için ‘Yurtdisinda Arastirma Yapma’ Sartinin Iptalini Istedik

Üniversitelerarasi Kurul’un internet sitesinde, 1 Eylül 2000 tarih ve 24157 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan “Doçentlik Sinav Yönet- meligine” istinaden belirlenen temel alanlara göre dü- zenlenen doçentlik 2010 yili kriterleri yer almaktadir. Burada Yönetmeligin 4. maddesine ilaveten Mühen- dislik Temel Alani’na iliskin açiklamalar bulunmaktadir. Tablo 9’da Mühendislik Temel Alani’na iliskin kodlara, bilim alani ve önkosullara yer verilmistir. Tablo 9’da 23 ayri bilim alani belirlenmistir. Bu bilim alanlarindan 6’sina 93 No’lu önkosul öngörülmüstür. 93 No’lu önkosulun c fikrasinda, “Yurtdisinda doktora yapmis olmayanlar için basvuru tarihinden önce en az 6 ay kendi alani ile ilgili yurtdisinda arastirma yapmis olmak” kosulu yer almaktadir.

 

91, 92 ve 94 No’lu önkosul tasiyan diger Mühendislik Bilim alanlarinda bulunmayan bu kosul, doktora yapmayi düsünen gençleri caydiracak ve zaten güçlükle buldugumuz arastirma görevlilerini hiç bulunamaz hale getirecektir.

 

Bundan hareketle YÖK’e bir yazi göndererek, doçentlik sinavina hazirlanan adaylar arasinda firsat esitliginin bozulmamasi, yurtiçinde ve yurtdisinda doktora yapmis doçent adaylari arasindaki esdenkliligin saglanmasi, ögretim üyeleri (Yrd. Doç. Dr.’lar) arasinda ayrimcilik olmamasi, doçentlik basvuru kriterlerinin ulusal ve adil olmasi, bilim insaninin bilimsel çalismalarinin akademik kriterlerinin belirlenmesinde adaletsizligin ortadan kaldirilmasi için, 93 No’lu önkosulun c fikrasinin iptal edilmesini talep ettik.

 

 Ilgili talep yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen