Haber
2011-08-12 07:24:13
Yönetici Atama Kilavuzunda Degisiklik Istedik

Müdür, Müdür Basyardimciligi ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi merkezlerinin sinirlandirilmamasini, illerden basvuru sayisina göre belirlenmesini, sinava basvuru için üç yillik süre sartinda baz alinacak tarihin degistirilmesini, KPSS puani ile sözlesmelilikten kadroya geçenlerin adayligi kaldirilmamis olanlarin magdur edilmemesini istedik.  

 

2011 Egitim Kurumlari Müdür Basyardimciligi ve Müdür Yardimciligi/Müdürlük Seçme Sinavi Basvuru Kilavuzu’nda sinav merkezleri Adana, Ankara, Antalya, Sakarya, Bursa, Diyarbakir, Elazig, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Malatya, Samsun, Trabzon, Van ve Zonguldak olacagi belirtilmekle birlikte sinav merkezlerinin illerden alinan basvuru sayisindan sonra belirlenerek sinavin 81 ilde yapilmasini saglayacak tedbirler alinmalidir.

 

Kilavuzun “Basvuru Sartlari” baslikli 3. bölümünde, “…Üç yillik sürenin hesabinda, sinava basvuru tarihinin son günü 26/08/2011 tarihi esas alinacaktir” hususu yer almaktadir. Son üç yildir yapilan ögretmen atamalarinda göreve baslama tarihinin, ilgili yillarin Eylül ayi olmasinin da dikkate alinarak, üç yillik sürenin hesabinda sinav basvuru tarihi degil, sinavin yapilacagi 1-2 Ekim 2011 tarihleri esas alinmalidir.

 

Yönetici Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin “Yönetici Atanacaklarda aranan Sartlar” baslikli 7. maddesinin ilgili hükmünde, “Bu Yönetmelik kapsaminda sayilan yöneticilik görevleri dâhil ögretmenlikte en az üç yil görev yapmis olmak”; ayni yönetmeligin “Sinavlar Için Duyuru ve Basvuru” baslikli 13. maddenin ilgili hükmünde ise, “Egitim kurumu müdürlügü, müdür basyardimciligi ve müdür yardimciligi sinavlarina basvuruda bulunacaklarda aranan 3 yillik sürenin hesabinda; a) askerlik hizmetini temel askerlik egitiminden sonra Bakanligimiza bagli egitim kurumlarinda asker ögretmen olarak yerine getirenlerin, b) egitim kurumlarinda geçirilen hizmet sürelerinin tamami, c) 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 4/B maddesi kapsaminda sözlesmeli ögretmenlikte geçen sürelerin tamami ve özel okullarda ögretmen/yönetici olarak geçirilen sürelerin 2/3 degerlendirilir” ibareleri yer almaktadir.

 

Milli Egitim Bakanligi’na bir yazi göndererek, sözlesmeli ögretmenlikte geçen sürelerin de dâhil edilmesi ile birlikte, üç yilin üzerinde ögretmenlik görevi olan fakat adayligi henüz kaldirilmamis olan ögretmenlerin de sinav tarihi esas alinarak, basvurularinin kabul edilmesini talep ettik.

 

 Talep yazimizi indirmek için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen