Haber
2012-01-05 06:29:07
Yönetici Atama Süreci Valilikler Tarafindan Biran Önce Baslatilmalidir

Milli Egitim Bakanligi Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Yer Degistirmelerine Iliskin Yönetmelik’in Atama yetkisi” baslikli 17. maddesinin birinci fikrasinda, “Iller arasi yer degistirme suretiyle atamalar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamindaki egitim kurumlarinin her kademedeki yöneticileri valiliklerce atanir” hükmü yer almaktadir.

Ayni yönetmeligin Atama ve yer degistirme dönemleri” baslikli 23. maddesinin birinci fikrasinin a bendinde ise, “18’inci, 19’uncu ve 20’nci maddeleri kapsaminda seçme sinavi sonucuna göre müdürlük, müdür basyardimciligi ve müdür yardimciligina yapilacak atamalar ilgili yilin ocak-subat aylarinda yapilir. Bu bent kapsaminda yapilacak atamalar Valiliklerce gerekli görüldügü hallerde kadro imkânlari ve ihtiyaç çerçevesinde ocak ve subat aylari disinda da gerçeklestirilir” denilmektedir.

Milli Egitim Bakanligi Insan Kaynaklari Genel Müdürlügü’nün 10/11/2011 tarih ve 75448 sayili “Egitim Kurumu Yöneticilikleri Sinavi” konulu yazisinda, “Sinav sonucuna göre yapilacak atamalarda ocak ve subat aylarinin esas alinmasi, bu aylarin disinda duyuruda bulunulmamasi ve basvurularin kabul edilmemesi” hususu yer almaktadir. Ilgili talimat, Milli Egitim Bakanligi tarafindan 81 Il Valiligine gönderilmistir.  Ilgili yönetmelik hükümleri ve 81 Il Valiligi’ne gönderilen 10/11/2011 tarih ve 75448 sayili talimata ragmen valiliklerin büyük bir çogunlugunun yönetici atama duyurusuna çikmadigi görülmektedir.

Milli Egitim Bakanligi Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Yer Degistirmelerine Iliskin Yönetmelik’in ilgili hükümleri ve 10/11/2011 tarih ve  75448  sayili 81 Il Valiligi’ne gönderilen talimat geregi valiliklerin seçme sinavi sonucuna göre müdürlük, müdür basyardimciligi ve müdür yardimciligina Ocak-Subat aylarinda yönetici atama duyurusuna çikmasi yasal bir zorunluluktur.

Duyuru ve atama takviminin yariyil tatiline yetistirilmesi için valilikler tarafindan sürecin acilen baslatilmasi gerekmektedir. Duyuru ve atamalarin yari dönem tatilinde tamamlanmamasi durumunda egitim-ögretim faaliyetlerinin aksayacagi düsünülerek, duyurularin ve atama takviminin valilikler tarafindan biran önce belirlenmesi zorunlulugu bulunmaktadir.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen