Haber
2013-03-05 06:37:00
Yönetici Atama Yönetmeliği Gerekirse Revize Edilecek

 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile birlikte Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştü. Özer, “Geçen hafta içerisinde değiştirilen Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin uygulamasında sorunlar yaşanacaktır. Uygulamaya geçilmeden önce itiraz ettiğimiz noktaların dikkate alınmasını isteriz” diyerek yönetmeliğin revize edilmesini istedi.

Yürürlüğe giren yönetmeliğin bazı önemli hak kayıplarına sebebiyet verdiğini, bu hak kayıplarının yönetici ve yönetici adaylarını mağdur edeceğini belirten Ahmet Özer, “Yönetmeliğin mevcut haliyle uygulanması mümkün değildir. Bu yönetmelik sorunlar üretecektir. Bunun önüne geçilmesini ve yönetmeliğin uygulamaya girmeden önce revize edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı da, yönetmelik hükümlerinin birçoğunun yargı konusu olacağını ifade ederek, mağduriyete sebebiyet verilmemesi için bakanlığın durum değerlendirmesi yapmasının yerinde olacağını kaydetti.

Eğitimcileri yargıya gitmeye mecbur bırakmanın isabetli bir yaklaşım olmadığını düşündüklerini dile getiren Çakırcı, şunları söyledi: “Yönetmelikte ciddi hak kayıpları olduğu gibi eksik düzenlemeler de var. Hukuka aykırı hususlar ve hak kayıpları konusunda yönetmelikte revizyon bekliyoruz. Yetkili sendika olarak itiraz noktalarının dikkate alınması sürecinde katkı sunmak istiyoruz.”

Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise, ilgili genel müdürlerle toplantı yapacaklarını ifade ederek, “Yapacağımız toplantıda yönetmeliği de istişare edeceğiz ve yönetmelik konusunu ilgili genel müdürlerimiz ile birlikte değerlendirerek, gerekiyorsa, yönetmelikte revizyon yapabiliriz” dedi.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen