Haber
2011-03-08 06:22:44
Yönetici Atamada Sinav Puaninin Kullanilmasiyla Ilgili MEB Açiklama Yapti

Milli Egitim Bakanligi Personel Genel Müdürlügü yönetici atamalarinda sinav puaniyla yöneticilige basvurup, ata- masi yapildiktan sonra devam eden ilk is günü atama isleminin iptalini yaptiranlarin sinav puanini yeniden kul- lanabilecegine dair açiklama yapti.

Sonuçlar açiklandiktan son- raki ilk is gününde il millî egitim müdürlügüne dilekçe ile iptal ettirenler sinav puanini kullanabilecektir. Personel Genel Müdürlügü 07.03.2011 tarihinde 897/15038 sayili yaziyla Danistay 2. Daire 2010/3228 esas no ile yürütmeyi durdurma karari ile ilgili Il Milli Egitim Müdürlüklerine açiklama gönderdi.

Millî Egitim Bakanligi Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Yer Degistirmelerine Iliskin Yönetmeligin Uygulama Kilavuzu’nun 2. bölümünün 12. Maddesi; “Atamasi yapilan yöneticiler bu isteklerinden vazgeçmeleri halinde tercih yapacak diger adaylarin magduriyetine sebebiyet verilmemesi bakimindan atama sonuçlarinin açiklandigi günü takip eden ilk is gününde il millî egitim müdürlügüne dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde bir sonraki yönetim kademeleri duyurusuna basvuramayacaklardir” demektedir. Örnek olarak: “Müdürlük için basvuruda bulunan bir müdür basyardimcisi veya müdür yardimcisinin 27 Ocak 2010 tarihinde müdürlüge atanmasi durumunda bu isteginden vazgeçtigini 28 Ocak 2010 tarihine kadar yazili dilekçe ile Il Milli Egitim Müdürlügüne bildirmesi gerekecektir” denilmektedir.

Durum böyleyken Milli Egitim Bakanligi Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Yer Degistirmelerine Iliskin Yönetmeliginin Dördüncü Bölümünün Seçme Sinavi konulu 11/5.maddesi “Yönetici adaylari hangi yönetim görevi için sinava girmisler ise almis olduklari puanlar yalnizca o yönetim görevi için geçerlidir. Bir sinav sonucuna dayali olarak ancak bir kere atama yapilabilir” dediginden sinav puani bir sonraki duyurularda kullandirilmiyor ve basvuru hakki verilmiyordu. Konuya iliskin Danistay 2. Daire 2010/3228 esas no ile yürütmeyi durdurma karari verdi. Bakanlik, ifade edilen durumdaki personele yeniden basvuru hakki verilmesini istedi.

 Milli Egitim Bakanliginin Il Milli Egitim Müdürlüklerine Yazdigi Yazi…

 Danistay 2. Daire’nin Yürütmeyi Durdurma Yazisi…

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen