Haber
2009-10-06 07:19:48
Yönetici Seçme Sinavi Basvuru Kilavuzu’ndaki Yanlisin Düzeltilmesini Istedik

2009 Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimcilari Seçme Sinavi Basvuru Kilavuzu’na göre, Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi; basvuru ve ücret yatirma tarihi 05-09 Ekim 2009 olup Müdür Yardimciligi sinavi 31 Ekim 2009 tarihinde, Müdürlük sinavi 1 Kasim 2009 tarihinde yapilacak.

 

Kilavuzda, “Müdür Yardimciligi Seçme Sinavina katilacak adaylar için Bakanlik kadrolarinda egitim ögretim sinifi kadrolarinda en az üç yil kadrolu ögretmen olarak görev yapmis olma sarti ön görülmüstür. Bu sürenin hesaplanmasinda özel ögretim okul ve kurumlarinda ögretmenlikte, sözlesmeli ögretmenlikte, askerlikte ve asker ögretmenlikte geçen süreler ile her türlü ayliksiz izinli olarak geçen süreler dikkate alinmayacaktir” ifadeleri yer almaktadir.

 

Bahsi geçen 3 yillik sürenin hesaplanmasiyla ilgili düzenlemenin hukuka, Milli Egitim Bakanligi Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Ye Degistirmelerine Iliskin Yönetmelik hükümlerine, hukuk devleti ilkesine, esitlik ilkesine, kamu yarari ve hizmet gereklerine aykiri oldugunu tespit ederek, Milli Egitim Bakanligi Personel Genel Müdürlügü’ne bir yazi gönderdik.

 

Yazimizda, 2009 Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimcilari Seçme Sinavi Basvuru Kilavuzu’nda; sözlesmeli ögretmenlikte, askerlikte ve asker ögretmenlikte geçen sürelerin üç yillik sürenin hesaplanmasinda dikkate alinmasi, ayrica yurtdisinda görevlendirilen ögretmenler ile ayliksiz izinde bulunan ögretmenlerin sinava basvurularinin kabulünün saglanmasi yönünde gerekli düzeltmenin ivedilikle yapilmasi istenmistir. 

 Ilgili Talep Yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen