Haber
2009-10-08 07:19:49
Yöneticilik Sinavi Basvurularinda Yasanan Tereddütlere Iliskin Açiklama

2009 Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi duyurusu yapildiktan sonra üyelerimizden tereddüt edilen hususlarla ilgili telefon ve e-mailler almaktayiz. Gelen telefon ve e-mailler dikkate alinarak, Hukuk Büromuz tarafindan tereddüt edilen bazi konularla ilgili bir degerlendirme yapilmistir.  

 

1- 1 Kasim 2009 tarihinde yapilacak Müdürlük Seçme Sinavi’na katilabilmek için en az 1 yil asaleten yöneticilik yapmis olmak sarti aranmakta, vekâleten veya geçici görevlendirmelerde geçen süreler dikkate alinmamaktadir.

 

2- Milli Egitim Bakanligi Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Yer Degistirmelerine Iliskin Yönetmelik’in 25/2. maddesinde yapilan düzenleme geregince, en az bir yil “Müdür Yetkili Ögretmen” olarak görev yapanlar ve süresine bakilmaksizin “Kurucu Müdür” olarak görev yapanlar baska sart aranmaksizin Müdürlük ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’na basvurabilirler.

 

3- Milli Egitim Bakanligi egitim-ögretim hizmetleri sinifi kadrolarinda ögretmen olarak görev yapmis olup, genel idare hizmetleri sinifina atanan sefler,  Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’na girmeksizin, Milli Egitim Bakanligi Egitim Kurumlari Yöneticiligi Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin 25/1.maddesine göre egitim kurumu yöneticiliklerine dogrudan basvuruda bulunabilirler.

 

4- Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’na basvuranlar, Müdürlük Seçme Sinavi’na katilmak için gereken sartlari tasimalari halinde, Müdürlük Seçme Sinavi’na da basvurabilirler.

 

5- Valiliklerce illerde ihtiyaç gösterilen okullardaki mevcut kadrolara 2005 yili Müdür Yardimciligi Sinavi’ni kazananlarla, 2009 Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’ni kazananlarin atamasi yapilacak olup, halen yöneticilik görevini sürdürenlerle daha önce yöneticilik yapmis olanlarin, Mayis 2010 tarihine kadar yeniden ve yer degistirme suretiyle atamalarinin yapilamayacagi tarafimizca degerlendirilmektedir. Bu nedenle, sinava girme sartlarini tasiyan tüm müdür ve müdür yardimcisi adaylarinin (halen yönetici olan ve daha önce yöneticilik yapmis olanlar da dahil) 2009 Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’na girmelerinin yararli olacagini düsünmekteyiz.

 

6- 5450 Sayili Kanun geregince Milli Egitim Bakanligi’na devredilen okullarda devir yapilmadan önceki süreler, emsali kadrolarda yöneticilik yapmis gibi degerlendirilecektir.        

     

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen