Haber
2011-09-30 07:28:13
Yöneticilik Sinavi Basvurusu Onaylanmayanlar Için Önemli Duyuru

Müdürlük, Müdür Basyardimciligi ve Müdür Yardimciligi sinavlari için ücretini yatirip, bireysel basvurusunu yaptigi halde kurum onayi yapilmadigindan, sinava giremeyecek olan yönetici ve ögretmenlerimizin magdur edilmemesi için Bakanligin harekete geçmesini istemistik.

 

Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü, sinava basvurdugu halde okul müdürlükleri ya da il/ilçe milli egitim müdürlüklerince sehven onaylanmayan adaylarin, “Genel Müdürlügümüze hitaben ‘Adayin Egitim Kurumlari Müdür Yardimciligi, Müdür Bas Yardimciligi veya Müdürlük Sinavina Girmesinde Sakinca Yoktur’ ibareli resmi yazinin bir suretini göndermeleri, bir suretinin de adaya verilmesi kaydiyla, bu adaylarin tercih ettikleri illerin birinde sinav yapilan okul/okullarin yedek salonlarinda, yedek sinav evraki kullandirilarak sinava alinmalarinin saglanacagini açikladi.

 

Genel Müdürlügün yazisinda, “Konunun ilgili tüm birimlere çok acil olarak duyurulmasi ve adayin bagli oldugu il/ilçe milli egitim müdürlüklerinden aldiklari resmi yazi ile birlikte, sinav yapilacak 21 il milli egitim müdürlüklerine basvurmalari durumunda, gerekli sinav güvenligi saglanarak sinava alinmalari gerekmektedir” denildi.

 

1-2 Ekim 2011 tarihlerinde yapilacak olan yöneticilik sinavlari için basvuru ücretlerini yatiran, bireysel basvurusunu yapan fakat kurum-ilçe ve il milli egitim müdürlükleri tarafindan elektronik ortamda onay islemleri yapilmadigi için sinava giremeyecek olan 1000 civarinda egitimci için Milli Egitim Bakanligi’na yazi göndermistik.

 

Yazimizda, “Sinava müracaat ücretini yatiran ve elektronik ortamda bireysel basvurusunu yapan personelin, kurumlar tarafindan sehven müracaatlarinin onaylanmamasinda herhangi bir sorumluluklari olmadigini düsünüyoruz. Yasal haklarini aramalari, sinav tarihinin geçmesi halinde bir anlam ifade etmeyecektir. Bireysel sorumlulugunu yerine getirmis fakat kurum sorumlulugunda olan islemlerin yerine getirilememesinden dolayi magdur olan adaylarin sinav tarihinden önce gerekli adimlar atildigi takdirde, magduriyetlerinin önüne geçilmesinin mümkün olacagini düsünüyoruz” ifadelerine yer vermistik.

 

Bakanlik tarafindan yapilan açiklama için tiklayiniz

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen