Haber
2009-10-27 06:19:56
Yöneticilik Sinavina Girecek Adaylara Harcirahlari Ödenmelidir

Milli Egitim Bakanligi’na bir yazi göndererek, 31 Ekim ve 1 Kasim tarihlerinde yapilacak olan Egitim Kurumlari Müdürlük ve Müdür Yardimciligi Seçme sinavlarina katilanlara geçici görev yollugu ödenmesini istedik.

 

13.08.2009 tarihli Milli Egitim Bakanligi Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Yer Degistirmelerine Iliskin Yönetmelik hükmü uyarinca Egitim Kurumlari Müdürlük ve Müdür Yardimciligi Seçme sinavlarina basvurularin alindigi; Müdür Yardimciligi Sinavi’nin 31 Ekim 2009, Müdürlük Sinavi’nin ise 1 Kasim 2009 tarihinde yapilmasina iliskin duyurularin yapildigi hatirlatilan yazimizda, 6245 Sayili Kanun’un 18. maddesinin (a) bendinde, “Görevlerine ait mesleki ve sihhi yeterliklerinin tespiti veya kurumlarinca görülecek lüzum üzerine imtihan için gönderilenlere, gidis ve dönüsleri için yol masrafi ve gündelik ile bu amaçla gönderildikleri yerde geçen sürenin en çok yedi günü için gündelik ödenir” hükmüne dikkat çektik.

 

Yazimizda su ifadelere yer verdik: “Yasanin bu hükmü geregi, Egitim Kurumlari Müdürlük ve Müdür Yardimciligi Seçme sinavlarina katilanlara geçici görev yollugunun verilmesi gerekmektedir. Çünkü bu sinava katilanlar, mesleki yeterliliklerinin tespiti için basvurmakta ve Bakanlik da bu yeterlilige göre atama yapmaktadir. Gerek mesleki yeterliligin tespiti gerekse yapilan sinavin kurumca ihtiyaç duyulan yöneticilerin atanmasinda degerlendirilecek olmasi, bu sinava giren personele geçici görev yollugu ödenmesini zorunlu kilmaktadir. Nitekim Sayistay Temyiz Kurulu, 8.2.1994 tarih, K. 23358 sayili benzer bir olaya iliskin verdigi bir kararinda, ‘Vergi kontrol memurlugu, muhasebe kontrol memurlugu ve devlet muhasebe uzmanligi sinavlarina katilmak amaciyla memuriyet mahalli disina giden memurlara Harcirah Kanunu’nun 18’inci maddesinin (a) fikrasi uyarinca harcirah ödenecegi’ne hükmetmistir. Bu karar, talebimizin hakli ve yerinde oldugunu göstermektedir.

Açiklanan gerekçelerle, Valiliklere gönderilecek bir genelgeyle; 31 Ekim ve 1 Kasim 2009 tarihinde yapilacak sinavlara, memuriyet mahalli disindaki yerlesim birimlerinde girecek ögretmenlere, Valilik onayi aranmaksizin, 6245 Sayili Harcirah Kanunu uyarinca, geçici görev yollugu ödenmelidir.”

 

Bu arada, çalistiklari ilin disinda yapilacak Müdürlük ve Müdür Yardimciligi sinavlarina girecek adaylarin, il disina çikacaklarindan dolayi, kurumlarini yazili olarak bilgilendirmeleri gerekmektedir.

 

 Ilgili Talep Yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen