Haber
2011-07-08 07:24:01
Yöneticilik Sinavlarina Hazirlik Kitabimiz Çikti

Türkiye’nin entelektüel birikimi ve ayni zamanda en nitelikli örgütü olan Egitim-Bir-Sen, toplu görüsme masasi kazanimlari, kurum idari kurulu kazanimlari, banka promosyonlarinin tamaminin çalisana dagitilmasinin saglanmasi gibi sendikaciligin dogal kazanimlarinin yaninda ferdi kaza sigortasi, indirimli anlasmalar, ücretsiz hukuk destegi gibi ayricalikli kilan farkliliklari ile üyesine kazandirmaya devam ediyor.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, indirimli yüksek lisans anlasmalari ile akademik kariyer imkanlari olustururken, egitim kurumlarinda müdürlük ve müdür yardimciligi sinavlarina hazirlik kurslari açarak, doküman destegi saglayarak üyelerimize katki sunuyor ve hizmet üretiyoruz. Somut hizmetlerimizle hizmet sendikaciligimizin slogan olmadigini da ayni zamanda ortaya koyuyoruz.

 

Bu amaçla, üyelerimiz için “Egitim Kurumlari Müdürlük ve Müdür Yardimciligi Sinavlarina Hazirlik” kitabi çikardik. Kitap, üyelerimizin egitim kurumu yöneticilik sinavlarina hazirlik sürecini en iyi sekilde degerlendirmesine yardimci olmak amaciyla sinavin kapsamina uygun olarak hazirlandi.

 

Milli Egitim Bakanligi Yönetici Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin “Seçme Sinavi” baslikli ilgili maddesinde, “Egitim Kurumu Müdür ve Müdür Yardimciliklarina atanacaklarin belirlenmesi için seçme sinavi yapilir” hükmü yer almaktadir. Bu çalismanin dayanagini olusturan bu hüküm dogrultusunda konu dagilimlari da dikkate alinarak egitim kurumu yöneticiliklerine atanacaklar için tek bir kaynak hazirlanmistir. Bu kaynak, müdürlük ve müdür yardimciligi sinavlarinda yer alan konu dagilimini kapsamaktadir. Müdürlük ve Müdür Yardimciligi sinavlari için tek bir kaynak hazirlanmasinin sebebi, bu iki sinav için hazirlanan sorularin ortak konulardan çikmasidir. Her iki sinav için hazirlanan sorularin konu dagiliminda Mevzuat, Türkçe-Dil Bilgisi ve Resmi Yazisma konulari ortak olup bu konular her iki sinavin yüzde 75’ini olusturmaktadir.

 

Sinava girecek bütün üyelerimiz, subelerimize ugrayarak kitabi temin edebilirler.

 

Kitabin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyor, yöneticilik sinavlarina girecek üyelerimize basarilar diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen