Haber
2012-12-20 06:34:27
Yönetim Kurulu Üyelerimiz İstanbul’daki Üniversite Rektörlerini Ziyaret Etti

Bir dizi ziyaret için İstanbul’da bulunan Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer, Genel Başkan Yardımcıları Esat Tektaş ve Teyfik Yağcı, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen’i ziyaret etti.

Ahmet Özer, üniversite ile ilgili çalışmalar, idari ve akademik personelin sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği ziyarette üniversitelerimizin iyi noktalara gelmesi için sendika olarak her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Özer, “Üniversitelerimizin istediğimiz noktalara gelmesi maddi ve manevi açıdan motivasyonu yüksek personelle sağlanabilir. Toplumun ufkunu genişleten ve toplumu bilinçli bireyler haline getiren üniversitelerimizin bu misyonunu tam anlamıyla yerine getirebilmesi için maddi ve özlük haklarından emin olması, kafasının sadece akademik çalışmasıyla meşgul olması şarttır. Aksi taktirde üniversitelerimizin sahip olduğu potansiyel ölçüsünde bir verim almamız çok güç olacaktır” şeklinde ifadeler kullandı.

Sendikal faaliyetlerimize de değinen Ahmet Özer sendikacılığa değişim ruhunu getirdiklerini ve bu ülkenin dönüşümünün öncüsü olduklarını ifade ederek, sendikal mücadelelerinde, medeniyet değerlerinden beslenerek, değişim ve dönüşümün öncüsü olduklarını söyledi. Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında üniversite çalışanları için de önemli kararlar alınmasını sağladıklarını kaydeden Özer, Yükseköğretim kurumlarının disiplin kurumlarında sendika temsilcisinin katılmasını ve akademik jüri üyelerine ücret ödenmesine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesini sağladık. Yeni YÖK yasasıyla birlikte bazı görevlendirmelerin sebep, süre maksat yönünden geçerli fiili ve hukuki gerekçelere dayalı olarak gerçekleştirilebilmesi konusu ve öğretim elemanı ve öğretmenlerden askerlik görevini yapmayanların tamamının 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 10. maddesinin 4. bendinde belirtilen işlemlere tabi tutulmaksızın ihtiyaç fazlası olarak ayrılması ve sonrasında temel askerlik eğitimini takiben kadrolarına göre üniversite veya eğitim kurumları emrine verilmesi konusu gibi konuların da çözüme kavuşacağını umuyor” diye konuştu.

Üniversite Temsilciliğimiz tarafından hazırlanan, üniversite çalışanlarının sorunlarına ilişkin çözüm önerileri ve talepleri içeren raporun da üniversitelerimizin rektörlerine sunulduğu ziyarette, Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer, düzenlediğimiz öğretmenlik hatıraları yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı “Kelebeğin Rüyası” isimli kitabı üniversite rektörlerine hediye etti. ü

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen