Haber
2010-01-05 06:20:16
Yönetim Kurulu Üyelerimiz Subelerimizin Toplantilarina Katildi

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, subelerimizin ger- çeklestirdikleri toplantilara katilarak, önümüzdeki döneme iliskin yapilacak çalismalar konusunda istisarelerde bu- lundular.

 

Bu çerçevede, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Çankiri, Çorum, Amasya ve Tokat; Genel Mali Sek- reterimiz Ahmet Özer, Karabük, Bartin, Zonguldak ve Düzce; Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Denizli, Aydin, Mugla, Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar; Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Trabzon, Rize ve Artvin; Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Samsun, Sinop ve Kastamonu; Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Elazig, Bingöl, Mus ve Bitlis subelerimizin yaptiklari çesitli toplantilara istirak ettiler.

 

Amacimiz, Insani Merkeze Alan Bir Anlayisi Gerçeklestirmektir

Çorum Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni Genel Sekreterimiz Halil Etyemez’in katilimiyla gerçeklestirdi. Toplantida katilimcilara hitap eden Etyemez, bu yil egitim hizmet kolunda genel yetkiyi alarak, yetkili konfederasyonumuz Memur-Sen’in yaninda masaya oturmak istediklerini söyledi.

 

“Sendika olarak amacimiz, insani merkeze alan bir anlayisi gerçeklestirmektir” diyen Etyemez, sözlerini söyle sürdürdü: “Bunun için baskalari tarafindan etkilenen degil, aksine etkileyen ve belirleyici olmaliyiz. Osmanli’nin son döneminden beri devam eden Ittihatçi anlayis, günümüzde Ergenekon olarak desifre olmustur. Ülkeyi gerçekten seven ve onun gerçek sahipleri bizim gibi düsünenlerdir. Çünkü bizler bu ülkenin degerlerini iliklerimize kadar hissediyoruz.”

 

4688 Sayili Kanun’u ‘baslangiçta eksik ve sorunlu dogan bir çocuk’ olarak nitelendiren Etyemez, “Bugün yasanan tartismalar o günlerde yasansaydi, toplu sözlesme konusu su ana kadar gerçeklesmis olabilirdi” ifadesini kullandi.

 

Sendika olarak insana hizmet anlayisiyla hareket ettiklerini kaydeden Etyemez, “Mevzuati degil, insani korumaliyiz. Bugün yasananlar, bu dönüsümün sancilaridir. Su ana kadar insani degil, mevzuati koruyan, statükoyu koruyan anlayislar hakim olmustur. Artik gün, dönüsüm zamanidir. Bu dönüsüm de bir anda gerçeklesmez. Asama asama gerçeklesecektir. Sendikal anlayis da buna dahildir. Sendikali olmak, parasini verip yetkiyi devretmek degildir. Sendikalar, üyeleri ile birlikte hak savunan kurumlardir. Unutulmamalidir ki, en çok elestirenler, sendikaya katki saglamayanlardir. Sendika bütün eylemlerini, bütün kararlarini üyeleriyle birlikte gerçeklestirmelidir” seklinde konustu.

 

25 Kasim’daki is birakma eylemine neden katilmadiklarini da anlatan Etyemez, söyle konustu:

“Toplu görüsmeden önce ciddi hazirliklar gerçeklestirdik. Üç konfederasyon biraraya gelerek, birlikte masada toplu sözlesme için mücadele edilmesi için anlasti fakat KESK masadan sov yaparak ayrildi. Bir sey üretmeyenler, baskasinin ürettiklerini yerler. Digerleri söylemlerinin arkasinda durmamistir. Çünkü amaçlari, bir seyler almak degil, bir seyleri yikmaktir. Bu amaçla eylem yapma karari aldiklarini anladigimiz için bizler tarafindan destek görmemislerdir.”

 

Iptal edilen toplu görüsme primi konusuna da deginen Etyemez, “Kesilen, sendika aidatlari degil, örgütlü olmanin farkidir. Bu isim sendikal literatüre uygun olmadan konulmustur, ne yazik ki kamuoyunda da böyle anlasilmistir” diye konustu.

 

Sube Yönetim Kurulu üyeleri ile Ilçe temsilcilerinin önemli bir görevi ifa ettigini dile getiren Etyemez, “Sizler sendikamizin il ve ilçelerdeki söz sahibi olanlarisiniz. Unutmayiniz ki, güveni bilgi saglar; alanimizla ilgili bilgi sahibi olmaliyiz, bu bizim farkimiz olmalidir. Lider olmak, farkli olmaktir, kalabaliklarin önünde olmak degildir. Sorunlari ilk gören ve çözüm üretenlerdir, liderler. Sivil düsünmeliyiz. Bu da insanlarin lehine düsünmeyi gerektirir” degerlendirmesinde bulundu.

 

Kurum Idari Kurulu’nun ne oldugunun egitim çalisanlari tarafindan ilk defa bu sene anlasildigini söyleyen Etyemez, bu sene ek ders yönetmeliginde, idarecilerin ‘6 saat olan’ ifadesi ‘6 saate kadar’, ögretmenler gibi hizmetli ve memurlarin da yer degistirmelerini saglayan, promosyonlarin yüzde 100’ünün çalisana verilmesi gibi degisikliklerin hayata geçirildigini bildirdi.

 

Sube Baskanimiz Erol Kavuncu ise, geçen yil gerçeklestirdikleri faaliyetleri anlatarak, düzenledikleri idarecilik kursunun 180-200 civarinda katilimla gerçeklestigini ve yüzde 70 basari saglandigini belirtti. Üyelerinden aldiklarini üyelerine geri döndürme anlayisi içerisinde olmalarindan dolayi bu yil Kurban Bayrami ve Ögretmenler Günü dolayisiyla üyelerine çesitli hediyeler verdiklerini ifade eden Kavuncu, 9 Ocak’ta ‘Egitim Çalisanlarinin Sorunlari ve Çözüm Önerileri Bölge Surasi’ni gerçeklestireceklerini ve bu çalismanin egitim çalisanlarinin sorunlarini ilk genis çapli ele alan bir sura olmasi dolayisiyla çok önemsediklerini söyledi.

 

Halil Etyemez, Amasya Subemizi ziyaret ederek, Sube Yönetim Kurulu üyeleri, Sube Disiplin ve Denetleme Kurulu baskanlari ile ilçe temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida, gündemdeki konular hakkinda görüs alisverisinde bulundu. 2010 yilinda yapilacak çalismalar hakkinda bilgi veren Etyemez, yeni yilin çalisanlarin özlük haklarinin iyilestirilmesi ve sendikal haklarin kazanimi açisindan verimli bir yil olmasi için çalistiklarini ifade etti.

 

Daha sonra Tokat’a geçen Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Ögretmenevi Toplanti Salonu’nda Sube Yönetim Kurulu üyeleri, Ilçe yöneticileri, Kadinlar Komisyonu temsilcileri ve Üniversite temsilcileriyle biraraya geldi. Etyemez, Ilçe temsilcilerinin sorunlarini ve taleplerini dinledikten sonra açiklamalarda bulundu. Özelde egitim çalisanlarinin mali, sosyal ve özlük haklarinin iyilestirilmesi için gayret ettiklerini, genelde ise ülkemizin sorunlarina iliskin çözüm ürettiklerini anlatan Etyemez, milletimizin degerlerinin asindirilmasina, milli iradenin vesayet altina alinmasina izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kurum Idari Kurulu’na sunduklari 92 öneriden 21’nin kabul edildigini ve egitim çalisanlarinin girisimlerimiz sonucunda çok önemli kazanimlar elde ettigini ifade eden Etyemez, Kariyer Basamaklari Sinavi’na yönelik yönetmelik degisikliginin hazirlanmakta oldugunu ve en kisa sürede bu sinavin açilacagini söyledi. Etyemez, Kurum Idari Kurulu’nda imza altina alinan promosyonlara yönelik genelge çalismalarinin bitmek üzere oldugunu, Atama Yer Degistirme Yönetmeligi Taslagi’nin hazirlandigini, memur ve hizmetlilerin görevde yükselmelerine yönelik duyurularin yapildigini, yine memur ve hizmetlilerin tayin ve atama islemlerinin artik ögretmenler gibi yapilacaginin müjdesini verdi.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Çankiri Subemizin, Ilçe temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirdigi toplantiya da katildi.

 

Çalisanlarin Haklarini Koruma Yolundaki Gayretlerimiz Sürecektir

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Karabük, Bartin, Zonguldak ve Düzce subelerimizin Ilçe temsilcileri toplantilarina istirak etti. Sendikalara üye olanlarin üye olmayanlara göre daha ayricalikli olmak istediklerini belirten Özer, “Üyeliklerinin bir ayricalik oldugunu, üyelikten kaynaklanan örgüt gücünün bazi kazanimlar getirmesini -ekonomik yönden, sosyal ve özlük haklari yönünden- beklerler. Bu onlarin en dogal haklaridir” dedi.

 

Bu baglamda, yasal olarak faaliyete basladigi 2001 yilindan bu yana memur sendikalarinin üyelerine daha fazla kazanç elde etmek için çaba sarf ettigini anlatan Özer, sendikali olmanin, her seyden önce yalnizliktan kurtulmak, üye olunan sendikalarin yüz binlerce kisilik gücünü yanina almak oldugunu kaydederek, “Sendikali olmak, örgütlü olmak demektir. ‘Çözüme ben de varim, benim de söyleyecek dogrularim var’ demektir. Yillardir hükümetlerin tek basina istedigi gibi belirledigi maas artislari, sosyal ve özlük haklarinin belirlenmesine sendikalar vasitasiyla ortak olunmus, memurlarin taleplerinin birçogu çetin pazarliklar sonucu kabul ettirilmistir. Magdur olan üyelerimize her türlü hukuki destek saglanmis, binlerce üyemizin magduriyeti, saglanan hukuki destekle çözüme kavusmustur. Bakanliklarin ve kurumlarin hukuksuz uygulamalarina yönelik onlarca genel dava, binlerce bireysel dava açilmistir. Memur Disiplin Affi için yogun çaba gösterilmis ve 14 Subat 2005 tarihine kadar islenmis fiillerden dolayi verilen disiplin cezalari bütün sonuçlariyla affedilmistir” diyerek, örgütlü olmanin sagladigi bazi kazanimlara isaret etti.

 

Konusmasinda, sayilari 150 bine ulasan üyelerimizin katkisiyla birçok kazanim sagladiklarini söyleyen Özer, “Bundan sonra da, üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruma ve yeni kazanimlar elde etme yolundaki gayretlerimiz sürecektir” seklinde konustu.  

 

‘Türkiye Genelinde Var Olan Tek Sendikayiz’

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Denizli Subemizin Isyeri Temsilcileri Toplantisi’na katildi.

 

Toplantida konusan Battal, Türkiye’nin her bölgesindeki egitim çalisanlari arasinda en güçlü sendikanin Egitim-Bir-Sen oldugunu söyledi.

 

Yaklasik 200 yillik geçmisi olan sendikaciligin, büyük mücadeleler sonucunda çalisanlar adina kazanimlar elde ettigini belirten Battal, Türkiye’de egitim alaninda kurulan 15 sendika bulundugunu ancak bunlardan üçünün aktif sekilde çalistigini kaydetti.

 

Türkiye’deki en yaygin sendikanin Egitim-Bir-Sen oldugunu anlatan Battal, söyle konustu:

“Egitim-Bir-Sen’in diger sendikalardan farki, Türkiye’nin her yerinde olmasi, güçlü olmasidir. Edirne’nin Kesan Ilçesi’nde de var, Sirnak’in Idil Ilçesi’nde de vardir. Iç Anadolu’da da var, Karadeniz’de de var. Türkiye genelinde yetkili oldugu il sayisi 40’in üzerindedir. Egitim-Bir-Sen’i digerlerinden ayiran en belirgin özelligi budur. Bizi, hükümeti, herkesi bölücülükle itham eden sendika, Türkiye’nin yarisinda yoktur. Türkiye onlarin yarisini kabul etmiyor, onlar da Türkiye’nin yarisini kabul etmiyor. Güney Dogu’nun illerinde göremiyorsunuz bu sendikayi. Bu ülkede evrensel düsünceden bahsettigini varsayan bir baska sendika da Iç Anadolu Bölgesi’nde yok, Dogu Anadolu Bölgesi’nde yok. Biz bu toplumun düsüncelerini, deger yargilarini ortaya koymak için çalistik. Iste bu nedenle tüm bölgelerde güçlü bir sendikayiz.”

 

Denizli Sube Baskanimiz Ahmet Sert ise, il genelinde 2 bin 400 üyelerinin bulundugunu belirterek, geçen yil en fazla üye yapan Sube olarak dereceye girdiklerini ifade etti.

 

Bu sene de dereceye girmeyi hedeflediklerini dile getiren Sert, il teskilatinda Kadinlar Komisyonu’nu kurduklarini, ilçelerde de bu komisyonu kuracaklarini söyledi.

 

Toplantiya, Denizli Milletvekili Op. Dr. Mithat Ekici ve Il Milli Egitim Müdürlügü Sube Müdürü Serif Ali Cengiz de katildi.

 

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, daha sonra Aydin’a geçerek, Sube Yönetimi ve 16 Ilçe Tem- silcisi’nin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida, teskilat sorunlari ve ülke meseleleri hakkinda açiklamalarda bulundu.

 

 Subat ayinda 18 yasini dolduracak olan Egitim-Bir-Sen’in geçmisten bugüne yasadigi zorluklara deginen Battal, geçmis dönemlerde sendikalarin bulunmamasi nedeniyle zor dönemlerin yasandigini vurgulayarak, “Sendikacilik, bir zamanlar sol ideolojinin kendisini ifade etme alani ve devlete karsi kullandigi sopa olarak kabullenilmis. Ait oldugu dünya ve tasidigi degerler zaviyesinden sendikacilikta kendisine yer bulamayan yurdum insaninin soguk bakislari Egitim-Bir-Sen tarihinde asilmasi en güç sikintilar olarak kendisine yer buldu. Emek verdik, çalistik, çabaladik, didindik, gönüllere hitabettik; 2009 yilinda 150 bin üyeye ulastik, Milli Egitim Bakanligi’nda ‘Yetkili Sendika’ olduk” dedi.

 

Sendika olarak kamu çalisanlarina uygulanan siyaset yasaginin kaldirilmasi gerektigini düsündüklerini ifade eden Battal, “Egitim-Bir-Sen olarak, 2010 yilinin, kamu görevlilerinin projeleriyle, önerileriyle ve birikimleriyle siyasi partileri ve siyaset kurumunun çözüm üretme özelligini zenginlestirecekleri gerçegine dayanarak siyaset hakkina sahip oldugu yil olmasini istiyor ve bekliyoruz” seklinde konustu.

 

Aydin Sube Baskanimiz Mehmet Sirinkaya, Egitim-Bir-Sen’in geçen yil MEB’de yetkiyi aldigini, 2010 yilinda ise genel yetkili olmak için gayretlerini artiracaklarini dile getirerek, “Türkiye’nin en büyük Konfederasyonu olan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen, çalisanlarin sorunlarina gösterdigi duyarliligi ülke sorunlarina karsi da göstermektedir. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Bu konuda bize düsen sorumluluklar bulunmaktadir. Bizler özgürlükten, insan haklarindan yana bir örgütüz” degerlendirmesinde bulundu.

 

Egitim-Bir-Sen Bir Emegin Ürünüdür

Afyonkarahisar Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni Sandikli Temsilciligimizin ev sahipliginde gerçeklestirdi. Toplantiya, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Sube Baskanimiz Abdullah Çelik ve Sube Yönetim Kurulu üyeleri, Ilçe temsilcilerimiz ile yönetimleri katildi.

 

Battal, toplantidan önce Sandikli’daki üyelerimize yönelik bir konferans verdi. Sendikaciligi ve ülkemizdeki sendikal faaliyetleri anlatan Battal, Egitim-Bir-Sen’in 1992 yilindan beri basta Kurucu Genel Baskanimiz Merhum Mehmet Akif Inan olmak üzere yüzlerce fedakar insanin katkilariyla bugün Türkiye’nin en büyük egitim sendikasi, Memur-Sen’in ise en büyük memur  sendikasi olduguna dikkat çekti. Battal, “Egitim-Bir-Sen, köklü, büyük bir emegin ürünüdür” dedi.

 

Konferansin ardindan Il Divan Toplantisi’na geçildi. Ilçe Temsilcimiz Ibrahim Bastepe, Sandiklida en büyük egitim sendikasi olduklarini söyledi. Sube Baskanimiz Abdullah Çelik, 2009 15 Mayis mutabakatinda Afyonkarahisar’da yetkili sendika olduklarini belirterek, bunda emegi geçenlere tesekkür etti. Toplantida, Ilçe temsilcileri söz alarak, çalismalariyla ilgili bilgi verdiler.

 

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Mugla, Antalya, Burdur ve Isparta subelerimizin toplantilarina da istirak etti.

 

Tabandan Tavana Dogru Teskilatlanan Bir Örgütüz

Trabzon Subemiz, 2010 yilinin ilk divan toplantisini Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim’in katilimiyla Akçaabat Kültür Park Tesisleri’nde gerçeklestirdi. Toplantida bir konusma yapan Hidir Yildirim,  Kurucu Genel Baskanimiz Rahmetli Mehmet Akif Inan’in baslattigi yolculukta sendikamizin genis katilimlarla büyüdügünü ve bugün en büyük sendika oldugunu kaydetti.

 

“Bu büyüme ile birlikte bünyemize katilan birçok birikimli kardesimizin varligi bizleri farkli bir sendikacilik yapmaya zorluyor” diyen Yildirim,  sunlari ifade etti:

“Nedir bu farklilik? Gündem belirlemektir, arti deger katmaktir, üretmektir, sorunlarin çözümüne katkida bulunmaktir. Degerli arkadaslar, birlikte, omuz omuza mücadele ettigimiz kardeslerimizle, gönül dostlarimizla iliskilerimizi sicak tutalim. Üye-yönetici konumunda degil, kardeslik duygularinin pekisecegi aile ortaminda hissedelim kendimizi. Bunu saglamanin yolu da, sik sik yapilacak okul ve kurum ziyaretleridir. Bizler kuru bir itis kakis sendikaciligi yapmiyoruz. Egitim alaninda birçok sendika olmasina ragmen bu alanda hissettigimiz sosyal ve kültürel boslugu doldurma gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar yaptigimiz çalismalar, bu yolda atilmis adimlardir ve bunun gerisi de gelecektir.”

 

Sube Baskanimiz Arslan Balta, Egitim-Bir-Sen’in bu alanda gö- rülmeye baslamasindan sonra sendikaciliga yeni bir soluk, yeni bir dinamizm geldigini belirterek, “Degerli arkadaslar, burada bulunan herkes ülkemizin son yillarda neler yasadigini bir film gibi hatirlayabilecek yastadir. Yakin geçmiste ortaya çikan Sarikiz, Ayisigi vb. darbe günlükleri, kafes eylem-kaos- planlari, gözü dönmüslerin iktidarlarini kaybetmemek için neleri göze alabildiginin kanitidir. Bu baglamda halka kasteden bu bir avuç güruhun yargilanmasini saglayacak sivil bir anayasaya acilen ihtiyaç vardir” diye konustu.

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, buradan Rize’ye geçerek, Subemizin, Ilçe temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirdigi toplantiya istirak etti.

 

Egitim çalisanlarinin yasadigi sikintilar ve bu sikintilara çözüm yollarinin ele alindigi toplantiya, Trabzon Sube Baskanimiz Arslan Balta, Rize Sube Baskanimiz Mehmet Sadik Cengiz, Ilçe temsilcileri ve üyelerimiz katildi.

 

Burada açiklamalarda bulunan Hidir Yildirim, sendika olarak gerçeklestirmeye çalistiklari faaliyetler hakkinda üyeleri bilgilendirdiklerini söyledi. Yildirim, grevli ve toplu sözlesmeli bir sendika yasasinin mutlaka çikarilmasi gerektigini vurguladi.

 

Egitim-Bir-Sen olarak Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika unvani aldiklarini hatirlatan Yildirim, “Bilindigi gibi geçen yil Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika unvanini aldik. Ve bu yetkinin geregi olarak da bakanlikta çalisanlari temsil etmek üzere Kurum Idari Kurulu toplantilarina katildik. Geçmis yillarda çalisanlari temsil eden sendikalarin elde edemedigi pek çok konuyu çözüme kavusturarak, 21 maddelik bir Kurum Idari Kurulu anlasma metni imzaladik. Bundan sonraki gayretimiz, imza altina aldigimiz hususlarin hayata geçirilmesine dönük ciddi bir takip gerçeklestirmektir. Insallah çalisanlarin en fazla sikinti yasadigi konularla ilgili olarak Milli Egitim Bakanligi ile sagladigimiz mutabakati da hayata geçirerek, Milli Egitim Bakanligi bünyesinde çalisan arkadaslarimizin daha olumlu çalisma ortamlarina kavusmasini saglamak için mücadelemizi sürdürecegiz” dedi.

 

Sendika olarak tabandan tavana dogru teskilatlanan bir örgüt olduklarini dile getiren Yildirim, söyle konustu:

“Biz tabandan tavana dogru teskilatlanan bir örgütüz. Ve tabanda yasanan meseleleri yine egitim çalisanlari ile birlikte degerlendirerek, yine onlarin yansitmasi suretiyle merkezde toplayarak çözümüne iliskin daha ayagi yere saglam basan çalismalarla çözümlemeye çalisacagiz. Illerimizde Egitim-Bir-Sen çalisanlarinin sorunlari ve çözüm önerileri suralari düzenledik. Illerimizde son derece verimli çalismalar gerçeklesti. Bu verimli çalismalari bölgelerde bir araya getirecegiz. Ülkemizin en ücra kösesinde yasayan bir egitim çalisaninin yasadigi sikintiyi ve kendince ürettigi çözüm önerisini genel merkezimizde degerlendirecegiz.”

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Rize’den sonra Artvin Subemizin Hopa’da gerçeklestirdigi Ilçe temsilcileri toplantisina istirak etti.

 

Isimizi Iyi Yapiyoruz

Milli Egitim Bakanligi’nin 31 Ekim ve 1 Kasim 2009 tarihleri arasinda düzenledigi yöneticilik sinavlarinda Türkiye ve Samsun’da dereceye giren müdür ve müdür yardimcisi yaklasik 60 aday, düzenlenen bir törenle ödüllendirildi. Törene, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Samsun Sube Baskanimiz Necmi Macit, Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdürü Davut Numanoglu, Atakum Ilçe Milli Egitim Müdürü Seyfettin Mayuk ile çok sayida müdür ve müdür yardimcisi katildi.

 

Törende konusan Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, “Genel Merkezimizin yaptigi kurs hazirlik dokümanlari ve deneme sinavlari paralelinde Samsun Subemizin yöneticilik sinavlarina yönelik açtigi kurslarda göstermis oldugu performans ve ciddiyet, dogal olarak bugün burada paylastigimiz mutlu sonucu olusturmustur. Bu, isini iyi yapmak demektir. Egitim ve ögretim bilim hizmetlerinin daha nitelikli olmasi için birçok seminer, panel, kurs, sempozyum ve uluslararasi egitim felsefesi kongresi gerçeklestirdik. Bugün burada yasadigimiz mutlulugun arkasinda bu faaliyetlere verdigimiz önem yatmaktadir. Elbette bu hizmetler artan sikliklarla, daha büyük programlarla devam edecektir. Sendikaciligi, Egitim-Bir-Sen’e çamur atmaktan ibaret sayan acizler, bu farkimizi görmek durumundadirlar. Aksi halde hem kendi örgütlerine hem de örgüt mensuplarina yazik etmis olacaktir” ifadelerini kullandi.

 

Manevi degerlerimizle kavgali olanlara, derin ve kirli iliskilerle ülkemizde kaos olusturmaya kalkisanlara firsat vermeyeceklerinin altini çizen Tektas, “Ülkemizde birligin, beraberligin, huzurun, kardesligin, demokrasinin devami için yolumuza daha emin adimlarla devam edecegiz. Bu birikim, bu kararlilik, bu sorumluluk tüm örgüt birimlerimizde, tüm üyelerimizde mevcuttur. Bu çalismalarimiz insallah 15 Mayis 2010’da Egitim-Bir-Sen’i genel yetkiye tasiyacak ve hayirli hizmetlerimizi daha büyük bir güçle yapmamiza vesile olacaktir” seklinde sözlerini tamamladi.  

 

Samsun Sube Baskanimiz Necmi Macit ise, sunlari söyledi: “Genel Merkezin girisimleriyle sinav yapilmasini ve alinacak müdür yardimciliklarinda sinav, müdürlükte sinav ve ek-2 teklif seklinde karar alinmasi dogrultusunda Bakanliga teklifimizi sunmustuk. Su anda çikan yönetmelikte de bu uygulanmaktadir. Sinavi kazanan adaylarimizin puanlari ve ek-2’leri birbiriyle yarisacaktir. En yüksek puana sahip olan müdür adaylarimiz istedikleri yeri tutturabilirlerse, oralara atamalari gerçeklesecektir. Müdür yardim- ciliginda aldigi puan dogrultusunda atamasi yapilacaktir.”

 

Konusmalarin ardindan Müdür Yardimciligi Sinavi’nda Türkiye ikincisi ve Samsun birincisi olan Sube Yönetim Kurulu üyemiz Mehmet Çaliskan ödülünü MEB Okul Öncesi Egitimi Daire Baskani Recep Sula’dan aldi. Sinavda ikinci olan Bilgen Acar, üçüncü olan Rasim Nerse’ye ödülleri takdim edildi. Müdürlük Sinavi’nda ilk üçe giren Cengiz Çetinkaya, Berati Aydin, Veysel Kircali, Yildiray Bas, Telat Aktas, Halil Ibrahim Kiliçaslan’in ödülleri Ilçe Milli Egitim müdürleri tarafindan verildi. Türkiye ikincisi ve Samsun birincisi Mehmet Çaliskan, Samsun birincisi Emine Çelebi, ikincisi Cengiz Çetinkaya, Berati Aydin ve Veysel Kircali ile basarili olan 10 kisiye plaket ve hediyeler verildi.

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, daha sonra Sinop ve Kastamonu subelerimizin Ilçe temsilcileri toplantilarina katildi.

 

Siyasi Irade Ögretmenleri Magdur Etmemelidir

Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Elazig, Bingöl, Mus ve Bitlis subelerimizin Ilçe temsilcileriyle gerçeklestirdikleri toplantilara katildi.

 

Bingöl Subemizin Ögretmenevi’nde yapilan Il Divan Toplantisi’nda konusan Çakirci, Türkiye’nin demokratiklesme konusunda en kritik ve en zor süreçlerden birini yasadigini belirterek, “Demokratiklesemeyen ülkelerde kaynaklar denetimsiz bir sekilde heba edilmektedir.  Sonuç olarak faturayi sürekli, hem de pesin olarak ödeyen emekçi kesim olmaktadir. Isçilerde sendikali ve sendikasiz olanlar arasinda oldugu gibi memurlarda da bir fark olmasi gerekiyor. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin, toplu görüsme primini, sendika kesintisiymis gibi algilayip iptal etmesi, bu süreci tikamistir. Türkiye’de emekçilerin sendika- lasma orani artmadan önemli kazanimlar elde edilemez. Üye olmadan her seyi sendikalara havale etmek ve ‘nasil olsa sendikalar mücadele eder’ anlayisi, Hz Musa’ya ‘Sen Tanri’nla git savas ve kazaninca bizi çagir’ anlayisina benziyor. Herkes mücadele etmeden kazanim saglanamaz” görüsünü dile getirdi.

 

Hükümetin sözlesmeli ögretmelik uygulamasini getirmesinin altinda yatan niyetin, tüm ögretmenleri sözlesmeli statüsüne almak oldugunu vurgulayan Çakirci, söyle konustu:

“Ancak sendikalarin ciddi mücadeleleri sonucu hükümet bu plani kismen rafa kaldirsa da, sözlesmeli ögretmenlik uygulamasi tamamen kaldirilana kadar mücadelemiz sürecek. Yine hatirlanacagi üzere sözlesmeli ögretmenligin ilk uygulandigi dönemdeki haklari ile simdiki haklari kiyaslandiginda, önemli oranda iyilestirmelerin yapildigi görülecektir. Bunlari da hükümetler lütuf olarak degil, sendikalarin mücadelesi neticesinde verdi. Ancak biz sözlesmelilerin haklarinda islahat istemiyoruz. Tüm sözlesmelilerin kadroya geçirilmesini israrla istiyoruz.”

 

Çakirci, hizmetli ve memurun hakkini koruduklarini ve korumaya da devam ettiklerini sözlerine ekledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen