Haber
2010-01-12 06:20:24
Yönetim Kurulu Üyelerimizin Sube Yönetimlerimizle Bulusmasi Devam Ediyor

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, Sube ve Ilçe temsilcilerimizle bulusarak, önümüzdeki dönem yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda istisarelerde bulundular. Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Aksaray, Konya, Karaman, Mersin, Adana 1 ve 2, Nigde; Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Kirikkale, Kayseri, Nevsehir, Kirsehir; Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Edirne, Kirklareli, Tekirdag (Istanbul Güngören’de), Istanbul 1, 2, 3, 4, 5 ve 6; Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Çanakkale, Balikesir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Eskisehir; Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum 1, 2, Agri, Igdir, Ardahan (Kars’ta), Kars; Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Diyarbakir, Hatay, Osmaniye ve Kilis subelerimizin Ilçe temsilcileriyle yaptiklari toplantilara katildilar.

 

Egitim Çalisanlari Birlikten Ayrilmamalidir

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Konya Subemizin Ilçe temsilcileriyle gerçeklestirdigi toplantiya katildi. Üyelerimizin sorunlari hakkinda Sube Yönetimi ve Ilçe temsilcilerinden bilgi alan Etyemez, temsilcilere ayri ayri söz vererek, egitim çalisanlarinin sorunlarini ve teskilat yöneticilerinin çözüm önerilerini dinledi. Kurum Idari Kurulu Toplantisi’nda sorunlarin bir kisminin çözümü için karar alindigini belirten Etyemez, tespit edilen sorunlarin ve çözüm önerilerinin de yeni dönemdeki toplantida dile getirilecegini söyledi.

 

Sorunlarin çözülmesinin öncelikli yolunun, egitim çalisanlarinin örgütlü olmasindan geçtigini kaydeden Halil Etyemez, egitim çalisanlarinin taleplerinin birlik ve beraberlik içinde, örgütlü toplum ile elde edilebilecegini ifade etti. Etyemez, Egitim-Bir-Sen’in teskilat görevlilerinin önemli bir misyon yüklendiklerini dile getirerek, konusmasini tamamladi.

 

Sube Baskanimiz Latif Selvi,  Ilçe temsilcilerine 2009 yilindaki çalismalari için tesekkür etti. Selvi, egitim çalisanlarinin özlük haklarinin savunulmasinda ve sorunlarinin çözülmesinde Egitim-Bir-Sen’in öncü ve etkin sendika oldugunu, sendikamizin bu basarisinda teskilatlarimizin önemli aktörlerden birisi oldugunu belirtti.

 

Etyemez, Aksaray, Karaman, Mersin, Adana 1 ve 2 ile Nigde subelerimizin toplantilarina da istirak etti.

 

Haklinin Yaninda Olma Düsturunu Hiçbir Zaman Elden Birakmadik

Kirikkale Subemiz, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer’in katilimiyla Ilçe Temsilcileri Toplantisi’ni yapti. Burada bir konusma yapan Özer, Egitim-Bir-Sen’in sendikaciliga farkli bir durus getirdigini ve egitim çalisanlari adina birçok kazanim sagladigini ifade etti. Özer, yaptigimiz çalismalarin daha iyi anlatilmasini istedi.

 

Sube Baskanimiz Murat Bilgin, Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’i 10. ölüm yildönümünde rahmetle anarak sözlerine basladi. Bilgin, sendika olarak dava suurunu ve haklinin yaninda olma düsturunu hiçbir zaman elden birakmadiklarini söyleyerek, mevcut kadro ile bu yil ilde yetkiye ulasacaklarina inandigini vurguladi. Toplanti, yapilan degerlendirme ve istisareler sonrasinda tamamlandi.

 

Özer, daha sonra Kayseri, Nevsehir ve Kirsehir subelerimizin Ilçe temsilcilerinin katilimiyla yaptiklari toplantilara katildi.

 

Memur Sendikaciligini Katedecegi Daha Çok Mesafe Var

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Edirne, Kirklareli, Tekirdag (Istanbul Güngören’de), Istanbul 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 No’lu subelerimizin Ilçe Temsilcileri toplantilarina istirak etti. Bir ülkede dili en iyi bilmesi gerekenlerin basinda hukukçularin gelmesi gerektigini belirten Battal, “Ancak yasadigimiz süreç gösterdi ki, hukuk, ideolojik kararlar verebiliyor. Sendikalari devlet karsiti örgüt kabul eden anlayis, ‘Devlet karsiti örgütler devletten yardim alarak, devlete karsi özgün mücadele veremezler’ mantigiyla, sendikalari devlet karsiti örgüt olarak görmüs; sendika üyesi memurlara verilen 10 TL’lik yardimi iptal ettirme yoluna gitmistir. Ama Egitim-Bir-Sen 10 TL kararlariyla durdurulamayacaktir” dedi.

 

“25 Kasim’da  neden yoktunuz? diyenlere cevabimiz, Ismet Özel’in eserine atifta bulunarak, ‘mademki MEB’de yetkili sendika  Egitim-Bir-Sen’dir; Valdo 18 Kasim’da sen neden gelmedin?’ olacaktir” diyen Battal, sunlari kaydetti:

“Sonuçsuz eylemleriyle sendikaciligi bitirenler, sendikaciligin en etkili silahi olan eylemliligi islevsizlestirirken, bizi yanlarinda bulamayacaklardir. Egitim-Bir-Sen, bugün ülkenin her yerinde var olan ve ülkenin bütün renklerini tasiyan tek sendikadir. Isçi sendikalari Türkiye’de bugün bulunduklari noktaya 50 yilda geldi. Memur sendikaciliginin katedecegi daha çok mesafe var.”

Battal, her zaman üyenin yaninda olunmasi gerektiginin altini çizdi.

 

Taleplerimiz Karsilanmazsa Toplu Görüsmelere Katilmayacagiz

Bursa Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim’in katilimiyla gerçeklestirdi. Toplantida, teskilatlanma ve 2010 yilinda Genel Yetkili Sendika olunmasina yönelik alinmasi gereken tedbirler degerlendirildi.

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, toplantida yaptigi konusmada, grevli, toplu sözlesmeli sendika yasasi için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, ”Eger bu anlamda taleplerimiz hükümet tarafindan karsilanmazsa, toplu görüsmelere katilmayi düsünmüyoruz” diye konustu.

 

Yildirim, subelerimizin, üyelerimizin yasadiklari sorunlara çözüm üretmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

 

Sube Baskanimiz Numan Seker ise, Egitim-Bir-Sen’in büyük bir camia oldugunu ve özel bir yapisi, durusu oldugunu ifade etti. Seker, “Bu anlamda bu yil kurumlara yönelik ziyaretlerimizi artirmali, genel yetkiyi almak için çalismalarimiza hiz kazandirmaliyiz” görüsünü dile getirdi.

 

Soru-cevap bölümünden sonra yapilan degerlendirmeyle toplanti sona erdi. Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Çanakkale, Balikesir, Bilecik, Kütahya ve Eskisehir subelerimizin toplantilarina da istirak ederek, Sube yönetimleri ve Ilçe temsilcilerimizle yapilacak çalismalar konusunda istisarelerde bulundu.

 

Mücadelemizde Önemli Merhaleler Katettik

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Sivas Yozgat, Erzincan, Erzurum 1, 2, Agri, Igdir, Ardahan (Kars’ta), Kars Sube yönetimleri ve Ilçe temsilcileriyle biraraya geldi.

 

Esat Tektas, amaçlarimizi gerçeklestirebilmek için sendika olarak nitelik ve nicelik yönüyle daha da büyümemiz gerektigini dile getirerek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Egitim-Bir-Sen olarak kurulusumuzdan bugüne, insani merkeze alan, degerlerimiz merkezli bir hizmet anlayisiyla amaçlarimizi gerçeklestirmenin mücadelesini verdik. Bu onurlu mücadelede çok önemli merhaleler kat ettik, önemli dönemeçleri geride biraktik. Çok önemli hizmetleri hep birlikte gerçeklestirdik. Çok önemli ilklere imza attik. Gerek Memur-Sen gerekse Egitim-Bir-Sen olarak ülkemizin en büyük sendikasi, en büyük konfederasyonu, en büyük sivil toplum örgütü haline geldik.”

 

“Sadece sendika üyelerine ödenen 5-10 TL’nin sembolik degerini kavramaktan aciz sendikalar varsa, bu ülkede bizler daha kararli bir sekilde mutlaka var olmaliyiz” diyen Tektas, “Her sikistiginda, basarili hizmetleriyle, durusu ve ilkeleriyle meydanlari dolduran sendikamiza iftira atmayi çözüm sayacak kadar aciz sendikacilar ve sendikalar varsa, bu ülkede, bizlerin bu alanda olmamiz en büyük görevimiz olmaliydi ve olduk” seklinde konustu.

 

Tektas, “Medeniyet merkezli, hak ve özgürlük mücadelesiyle dolu geride biraktigimiz 18 yili, yetkili sendika unvaniyla taçlandirarak ülkemize, insanimiza, egitim çalisanlarina, degerlerimize hizmet etmemiz gerektigine inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

 

Sendikacilik Gönüllülük Esasina Dayaniyor

Hatay Subemiz, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin baskanliginda Ilçe Temsilcileri Toplantisi’ni yapti. Sendikal sorunlar ve çözüm önerileri ile gündeme iliskin konularin degerlendirildigi toplantida konusan Çakirci, sendikal mücadelenin gerekliligine isaret ederek, sendikaciligin mesakkatli bir is olmakla beraber gönüllülük esasina dayandigini ve hizmet vasitasi olarak sivil toplumun olmazsa olmazlarindan oldugunu söyledi. Sendikal mücadeleye destek veren herkesi kutladigini ifade eden Çakirci, hizmetli, memur, sef vb. kadrodaki personel için Görevde Yükselme sinavlarinin açilmasini sagladiklarini; atama ve yer degistirme yönetmeliginin hazirlanarak söz konusu personele de istege bagli yer degistirme imkaninin saglanacagina dair Bakanlik yetkililerinden söz aldiklarini; sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik çalismalarinin devam ettigini ve en kisa sürede sonuç almaya çalisacaklarini belirtti. 2006 yili ve öncesinde göreve baslayan ögretmenler için zorunlu hizmet affi getirilmesine yönelik düzenlemenin yapilmasi yönünde sonuç almak üzere olduklarini dile getiren Çakirci, Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Yer Degistirmelerine Iliskin Yönetmeligin hayata geçirilmesini saglayarak, egitim kurumlarinda yasanilan yönetim sorunlarinin çözülecegini ümit ettiklerini kaydetti.

 

Çakirci, Diyarbakir, Osmaniye ve Kilis subelerimizin toplantilarina da katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen