Haber
2009-03-18 06:18:55
Yönetim Kurulumuz Gezilerine Devam Ediyor

15 Mayis’a kadar Türkiye genelinde yetkiye ulasmayi hedefleyen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, subelerimizin gerçeklestirdikleri Il Divan toplantilarina istirak ederek, gelecege yönelik stratejileri belirlemeye devam ediyorlar. Bu çerçevede, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez Konya, Karaman; Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal Sanliurfa, Diyarbakir; Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim Ordu, Samsun; Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer Burdur, Eskisehir; Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci Adiyaman ve Kahramanmaras subelerimizin toplantilarina katildilar. 

 

Etkisiz Yetkililer Bizi Karalamaya Çalisiyorlar

Konya Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez’in katilimiyla Vali Ahmet Kayhan Ögretmenevi’nde yapti.  

“Konya’da Farka, Türkiye’de Yetkiye” slogani ile gerçeklestirilen toplantida konusan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, iktidar olup da muktedir olamayan hükümetlere benzettigi yetkili sendikanin Egitim-Bir-Sen’i karalamaya çalistigini ifade ederek, “Yetki onlarda ama bizi suçluyorlar, bu ne piskinlik?” diye sordu.

Etyemez, sözlerini söyle sürdürdü: “Yetkili olup da ellerinden hiçbir sey gelmeyenlerin birtakim uygunsuz yakistirmalarla bizleri suçladigini görmek üzücüdür” dedi.

Tüm ilçelerin hedeflerini tek tek açiklayan Etyemez, hedeflerine ulasanlara yeni hedefler koymalari konusunda telkinde bulundu. Üye sayimizda istikrarli bir artis oldugunu anlatan Etyemez, ulasilan rakami daha da arttirarak, yetkiyi alacaklarini kaydetti.

Sube Baskanimiz Latif Selvi ise, etkili sendika olmak için harcanan çabanin meyvelerini verdigini belirterek, bunun yetmeyecegini, masaya oturmak için mutlaka yetkinin de alinmasi gerektigini, yetkiyi almak için de çok az bir farkin kaldigini söyledi.

Selvi, “Arkamiza aldigimiz gücün bize neler yaptiracagini Konya insani gördü, ülke insani gördü. Sinirlarimizi asan bir etkinlige sahip oldugumuzu, Filistinli dostlarimiz, kardeslerimiz de gördü” seklinde konustu.

Konya’da en etkili ve yetkili sendika olduklarini, bu trendin artmaya devam ettigini, üye sayilarinin 6 bin 175 oldugunu, diger sendikalarin bu rakami hayal bile edemeyeceklerini dile getiren Selvi, Milli Egitim çalisanlarinin gösterdikleri teveccühe layik olmaya çalistiklarini vurguladi.

Toplantida, Ilçe temsilcileri de koyduklari hedefe nasil yaklastiklarini, karsilastiklari zorluklari nasil gögüslediklerini anlatarak, yeni hedeflere daha saglikli bir sekilde durmadan gideceklerini belirttiler.

 

Türkiye’nin Her Yerindeyiz

Diyarbakir Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal’in katilimiyla gerçeklestirdi.

Toplantida bir konusma yapan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, kurumlarin ve yapilarin, adanmis insanlarin yapacaklari çalismalarla olusturulabilecegini belirterek, “Egitim çalisanlari örgütlenmeyi benimseyen bir kesimdir. Bu anlamda çalismalar yillardan beri sürmektedir.  1950’li yillarda çok partili döneme geçis yapilmasiyla sivil toplum kuruluslarinin, göreceli de olsa, kendi varliklarini ortaya koyduklarini görüyoruz. Ortaya çikan ilk örgütlenmeyi ögretmenler olusturmus, örgütlenmede sinif ögretmenleri aktif rol almistir” dedi.

Egitim-Bir-Sen’in düsüncesiyle tüm milleti kapsayici oldugunu bildiren Battal, sunlari kaydetti: “Egitim-Bir-Sen su anda Türkiye’nin her yerinde mevcuttur.  Kendi disinda herkesi bölücülükle suçlayanlar, tüm dünyayi kucakladigini söyleyenler bugün ülkenin büyük bir kesiminde varlik gösterememektedir.”

Dün örgütlenen insanlar farkli sekillerde cezalandirilirken, bugün örgütlenenlerin ödüllendirildiginin altini çizen Battal, “Çünkü örgütler, islerin saglikli bir sekilde yürütülmesi açisindan devlet adina sivil denetim yapmaktadir. Buna ragmen insanlarin hala örgütlenmediklerini görüyoruz. Bu alanda büyük kitleyi üniversite  mezunlari olusturmaktadir. Bizim varligimiz, birilerinin agiz tadiyla keyfi olarak yapacaklari uygulamalarin önünde bir set olmaktadir” seklinde konustu.

Sube Baskanimiz Yasin Yildiz, sendikal çalismalarin eylemsiz olamayacagini, yapilacak etkinliklerle sendikaciligin sürekli zinde tutulmasi gerektigini dile getirerek, “Bizlere yakisan eylem ve söylemlerle çalismalarimizi sürdürmeliyiz. Yapacagimiz etkinlikler, bizlere saglikli sendikacilik yapma imkâni verecektir. Sendikacilik bireysel olarak yapilamaz, bir ekip isidir. Teskilatin islerliginde hiyerarsik yapi çok önemlidir.  Hiyerarsik yapi, islerligin saglikli bir sekilde sürmesini saglayacaktir” degerlendirmesinde bulundu.

Üniversite Temsilcimiz Doç. Dr. Musa Bagci ise, sendikacilikta ideolojinin ön plandan çikarilmasi gerektigini vurgulayarak, “Sendikacilik bir hak mücadelesidir, bu düsüncenin insanlara iyi anlatilmasi gerekiyor” ifadesini kullandi.

Toplantida Ilçe temsilcilerimiz, yaptiklari ve yapacaklari faaliyetlerle ilgili bilgi verdiler.

 

Sinifa Giren Herkes Kadrolu Olmalidir

Samsun Subemiz Il Divan Toplantisi’ni Ögretmenevi’nde yapti. 17 Ilçe Teskilati’nin Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte istirak ettigi toplantida katilimcilara hitap eden Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Türkiye’nin demokratik, özgür, sivil bir anayasaya ihtiyaci oldugunu kaydederek, “Sivil ve demokratik bir anayasa hazirlamak bugün TBMM için ertelenemez, ötelenemez bir siyasi sorumluluktur. Hazirlanacak yeni anayasada grev ve toplu sözlesme hakkimiz olmalidir. Biran öce anayasa çalismalarina baslanmalidir. Ayrica hazirlanacak yeni anayasada devlet memurlarina siyaset yasagi olmamalidir. Okumus insanlarin siyasete ve özellikle sehirlerin yönetim kademelerine katacaklari çok sey vardir” degerlendirmesinde bulundu.

Egitimin ve çalisanlarinin sorunlarindan arindirilmasinin önemine isaret eden Yildirim, Milli Egitim Bakanligi’nin ögretmenleri istihdamda ‘ücretli, sözlesmeli, vekil’ seklinde ayirmasina karsi olduklarini vurgulayarak, “Siniflara giren herkes Bakanligin kadrolu ögretmeni olmalidir” diye konustu.

Yildirim, Yönetici Atama Yönetmeligi ile ilgili yargi kararlari dogrultusunda Bakanligin çesitli çalismalari oldugunu ancak Egitim-Bir-Sen’in yetenegi ölçen ve birikimi degerlendiren sinavi da içeren bir yönetmelikten yana oldugunu söyledi.

Sube Baskanimiz Necmi Macit, Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, Ilçe temsilcilerimiz ile Ilçe Yönetim Kurulu üyelerimizin katildigi toplantida, ilçe temsilcilerimiz söz alarak, çalismalari hakkinda bilgi verdiler.  

 

Öncelik Egitim Olmalidir

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Eskisehir Subemizin Ögretmenevi’nde gerçeklestirdigi Genisletilmis Il Divan Toplantisi’na katildi. Özer, toplantida gündemi degerlendirdi. Türkiye’de birçok sorunun çözülemeyisinin nedeninin antidemokratik sürecin ürünü olan mevcut Anayasa oldugunu dile getirerek, “Bireyin, toplumun, kurumlarin reflekslerini dikkate almadan zorlamayla hazirlanan anayasa miadini doldurmustur” dedi.

Önceligin egitime verilmesini isteyen Özer, egitim çalisanlarinin mevcut sorunlarinin acilen çözüme kavusturulmasi gerektigini kaydetti. Özer, “Egitim; hizmetlisi, memuru, soförü, ögretmeni ve idarecisiyle bir bütündür. Egitimin kalitesi ve egitimcilerin basarisi ancak bu ekibin uyumlu çalismasiyla mümkündür. Sorunlarin çözümüne yönelik atilacak adimlarda bu bütünlük göz ardi edilmemelidir” ifadelerini kullandi.

Yetkiyi elinde bulunduran sendikanin egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözümünde yetersiz kaldigini ifade eden Özer, egitim hizmet kolunda bir temsil krizinin yasandigini, Egitim-Bir-Sen’in yetkili olmasi durumunda bu krizin sona erecegini belirtti.

 

Hedefimiz ‘Yetkili Sendika’ Unvanina Erismek

Adiyaman Subemiz Il Divan Toplantisi’ni Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin katilimiyla yapti. Sube Baskanimiz Gaffari Izci, Sube Yönetim Kurulu üyelerinin yanisira Ilçe Temsilcilerimiz ile Yönetim Kurulu üyelerinin katildigi toplantida, katilimcilar fikir alisverisinde bulunarak, faaliyetleri hakkinda bilgi verdiler.

Toplanti sonunda Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, basin toplantisi yaparak, degerlendirmelerde bulundu. Sendikal etkinliklerini yetkiyle taçlandirmak istediklerini belirten Çakirci, yetkili sendika unvanina 2009 yili içerisinde erismeyi hedeflediklerini söyledi.

Egitimcilerin sorunlarina da deginen Çakirci, söyle konustu: “Egitimin tasiyicisi olan egitim çalisanlari görevinin basina sorunsuz giderse, egitimdeki sorunlar da en aza inecektir. Bunun için egitim çalisanlarinin mevcut sorunlari acilen çözüme kavusturulmalidir. Egitim sisteminin ve dolayisiyla ögretmenlik mesleginin sorunlarinin çözümü için, ögretmenlerin yurtiçinde istihdamlari konusunda saglikli bir insan gücü planlamasi yapilmali, gelecekte hangi niteliklerde ve sayida ögretmene ihtiyaç duyulacagi ve bunlarin nasil karsilanacagi önceden belirlenmelidir. Ögretmen açigi sorunu, on binlere ihtiyaç duyulacak sekilde varligini devam ettirmektedir. Ancak ögretmen açigi sözlesmeli, vekil, ücretli ögretmen alimiyla kapatilmaya çalisilmaktadir. Ögretmenin vekili, sözlesmelisi, ücretlisi olmaz. Vekil ve ücretli ögretmenlik uygulamasina son verilmeli, mevcut sözlesmeliler de derhal kadroya geçirilmelidir.”  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen