Haber
2009-04-10 07:19:04
Yönetim Kurulumuz Sube Yöneticilerimizle Biraraya Geldi

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizin, moral ve motivasyonu arttirmak, yetkiyi almaya yönelik atilacak adimlar konusunda istisarelerde bulunmak amaciyla sube yönetimlerimizle bulusmasi sürüyor.

 

Bu baglamda Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ve Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Sinop, Kastamonu ve Çankiri; Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Aydin ve Mugla; Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Van ve Hakkari; Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Batman ve Bitlis subelerimizin gerçeklestirdikleri Il Divan toplantilarina istirak ederek, Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, Ilçe ve Okul temsilcilerimizle biraraya geldiler.   

 

Egitim Çalisanlarinin Sorunlarini Çözecek Yeterlilige Sahibiz

Sinop Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni Ayancik’ta yapti. Burada konusan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, egitim çalisanlarinin çok sayida sikintisinin oldugunu, Egitim-Bir-Sen’in yetkiyi alarak Kurum Idari Kurulu’nda egitim çalisanlarini temsil etmesiyle bu sikintilarin giderilecegini söyleyerek, “Egitim-Bir-Sen bu yeterlilige sahiptir” ifadesini kullandi.

 

Etyemez, bugüne kadarki yetkili sendikalarin egitim çalisanlarini temsil edemedikleri, yasanan temsil krizinin Egitim-Bir-Sen’in yetkili olmasiyla sona erecegini ifade etti. Milli Egitim Bakanligi’nin sözlesmeli ögretmenlik uygulamasindan vazgeçerek, mevcut sözlesmelileri kadrolu yapmasini isteyen Etyemez, sik sik yargidan dönen Yönetici Atama Yönetmeligi’nin ise sinav, kariyer ve liyakat esasli olarak çikarilmasi çagrisinda bulundu. Etyemez, egitim çalisanlarinin 2008’den kalan tedavi yolluklarini alamadigini, bu sorunun derhal giderilmesi gerektiginin altini çizdi.

 

Okullarin memur ve hizmetli ihtiyacinin yeni memur alimiyla karsilanmasi gerektigini vurgulayan Etyemez, “Bu ayni zamanda issizligi de azaltacaktir” dedi.

 

Çabamiz, Temsil Krizini Sona Erdirmektir

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, egitim çalisanlarinin kavga yerine hizmet sendikaciligini beklediklerini dile getirerek, sunlari kaydetti:

“Bugüne kadar çözüme kavusturulamayan sorunlar arasinda insanca yasanabilir bir ücretin alinamayisi, ögretmenlerin ek derslerle ilgili sikintilarinin bir türlü giderilemeyisi, ek ders ücretlerindeki komik rakamlar, sözlesmeli ögretmenlik uygulamasinin artarak devam etmesi, bu konuda ciddi hiçbir adimin atilmamis olmasi, hizmetli ve memurlarin sorunlari ve taleplerine yönelik hiçbir gelismenin saglanamamasi, sef kadrosundaki memurlarin yeni magduriyetleri, idari personelin yillardir çözülemeyen ek ders sorunu, basta Yönetici Atama Yönetmeligi olmak üzere kariyer basamaklari yönetmeliginin yilan hikâyesine dönüsmüs olmasi, yetkili sendikanin bu konularla ilgili çözüm arayisinda olmayisi, egitim alaninda yetki krizinin yasandiginin apaçik göstergesidir. Krizin asilmasi için Egitim-Bir-Sen yetkili sendika olmalidir. Bizim de çabamiz bu yöndedir.”

 

Sube Baskanimiz Mustafa Aslan ise, Il ve Ilçe yöneticilerinin katildigi toplantinin moral ve motivasyon açisindan çok verimli geçtigini belirtti. Toplantida Ayancik Temsilcimiz Murat Çaliskan da bir selamlama konusmasi yapti.

 

Sorumlulugumuzun Geregini Yerine Getirmeliyiz

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Aydin ve Mugla subelerimizin Il Divan toplantilarina istirak etti.

 

Battal, demokratik ülkelerin kendileri için sigorta görevini yükledikleri kurumlarin sivil toplum örgütleri oldugunu, sivil toplum örgütlerinin toplumun aynasi görevini yaptiklarini belirterek, “Ülkedeki yanlislar, eksikler ilk tepkisini STK’lardan alir. Kamu çalisanlarina yönelik örgütler arasinda yanlisa tepkinin en etkinini Egitim-Bir-Sen verir. Hiç kimse ya da kurum Egitim-Bir-Sen’in tepkisini çekmeyi göze alamaz. Bu ister üyelerimize yönelik bireysel yanlislarda olsun, ister genel yanlislarda olsun, fark etmez. Bu durum Egitim çalisanlarinca da çok iyi bilindigi için arkadaslarimiz tarafindan Egitim-Bir-Sen’li olmak bir ayricalik olarak degerlendirilmektedir” seklinde konustu.

 

“Temel insan haklarina saygili olan ve bu sayginin hâkim kilinmasinin mücadelesini veren herkes bizim tarafimizdadir” diyen Battal, “Kim olursa olsun, temel insan haklarina tecavüz eden herkes de karsimizdadir. Bunlarin dinlerine, dillerine, renklerine, ideolojilerine, cinsiyetlerine asla bakmayiz” görüsünü dile getirdi.

 

Battal, Nisan ayinin önemine de isaret ederek, “Bu ay teskilatlanmamiz açisindan çok büyük öneme sahiptir. Egitim-Bir-Sen adina bir sorumluluk üstlenmissek, bu sorumlulugun geregini yerine getirmek hepimizin borcudur” dedi.

 

Egitim camiasinin Egitim-Bir-Sen’in yetkili olmasina ihtiyacinin oldugunu kaydeden Battal,

“Egitim camiasini hepimiz biliyoruz. Egitim-Bir-Sen’in potansiyeli, bu camia içerisinde mevcut üyemizin iki katindan fazladir. Bu potansiyele ulasmak, hepimizin gayretiyle mümkün olacaktir. Onun için daha fazla çalismaliyiz. Bizim ilkelerimiz, çalismalarimiz bütün egitim çalisanlarinin saygi duyacagi niteliktedir. Bu sayginligi bütün egitim kurumlarina tasimak da bizlerin görevidir” degerlendirmesinde bulundu.

 

Egitim, Önceliklerimizin Basinda Yer Almalidir

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Van Subemizin Istisare Toplantisi’na katildiktan sonra Hakkari’ye geçerek, Subemizin Il Divan Toplantisi’na istirak etti. Burada bir konusma yapan Yildirim, egitimin öncelikli konularin basinda yer almasi gerektigini vurgulayarak, “Egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlari acilen çözülerek, egitim çalisanlarinin sorunsuz bir sekilde görevlerine gitmeleri saglanmalidir. Egitim sisteminin ve dolayisiyla ögretmenlik mesleginin sorunlarinin çözümü için, ögretmenlerin istihdamlari konusunda saglikli bir planlama yapilmali, gelecekte hangi niteliklerde ve sayida ögretmene ihtiyaç duyulacagi ve bunlarin nasil karsilanacagi önceden belirlenmelidir” diye konustu.

 

Onbinlere ihtiyaç duyulacak sekilde ögretmen açigi sorunu yasanirken, bunun sözlesmeli, vekil, ücretli ögretmen alimiyla kapatilmaya çalisilmasinin yanlis oldugunu bildiren Yildirim,  vekil ve ücretli ögretmenlik uygulamasina derhal son verilerek, mevcut sözlesmelilerin de kadroya geçirilmesi gerektigini dile getirdi. Kalkinmada öncelikli yörelerde ögretmen ihtiyacinin karsilanamamasi nedeniyle ögretmenlerin bu yörelere zorunlu olarak gönderildigine dikkat çeken Yildirim, söyle konustu:

“Buna ragmen açik kapatilamamaktadir. Ögretmenlerin söz konusu yörelerde çalismasi için tesvik uygulanmalidir. Bunun için de kalkinmada öncelikli yöre tazminati verilmelidir. Bu uygulama, sorunu büyük oranda çözecektir. Bu yörelerde çalisan ögretmenlerin çocuklarina egitim bursu verilmesi uygulamasina da gidilmelidir.”

 

Daha Güzel Hizmetler Verebilmemiz Için Daha Güçlü Olmaliyiz

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Batman ve Bitlis subelerimizin Il Divan toplantilarina istirak etti.

 

Batman Subemizin Il Divan Toplantisi’nda konusan Tektas, egitim hizmet kolunun en güçlü sendikasi olan Egitim-Bir-Sen’in emege saygidan, egitime verdigi önemden, insani ve degerlerimizi önde tutmasindan dolayi egitim çalisanlarinin ve Türkiye’nin umudu bir sendika, bir sivil toplum kurulusu durumuna geldigini belirterek, “Bu umudu hizmete dönüstürmek için simdiye kadar yaptigimiz çalismalari daha genis alanlara, daha verimli sonuçlara tasimayi da üzerimize bir görev saymaktayiz. Egitim çalisanlarina daha güzel hizmetler verebilmemiz için daha güçlü, daha üretken, daha nitelikli olmak durumundayiz” dedi.

Sube Baskanimiz Safi Özperk ise, güçlerini degerler sendikaciligindan aldiklarini dile getirerek, sunlari kaydetti: “Bu gücümüzü çok önemli bir kadroyla daha da çogaltmaya kararliyiz. 15 Mayis’ta Batman’da yetkiyi almak için mücadele ediyoruz. Ilimizde egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlarinin giderilmesi için haziriz.”

 

Esat Tektas, daha sonra Bitlis’e geçti. Burada yapilan Il Divan Toplantisi’nda katilimcilara hitap eden Tektas, gösterdikleri basarinin arkasinda, amaçlarinin ve niyetlerinin dogru olmasinin, ilke ve degerlerinin kendilerine yükledigi sorumluluk ve sendikanin iskeleti konumunda olan Sube, Ilçe ve Okul temsilciliklerinin bilinçli, inançli, güvenilir, çaliskan kadrolardan olusmasinin, üyelerimizin sendikamiza olan güven ve verdigi önemin yattigini söyledi.

 

Sube Baskanimiz Rasim Tascan, hizli bir çalisma ve her yil artan üye sayisiyla emin adimlarla büyüdüklerini anlatarak, “19 Nisan’da ilk kongremizi gerçeklestirecegiz. Biz inaniyoruz ki, Türkiye genelinde olsun, Bitlis ilinde olsun, egitim çalisanlarinin sorunlarini çözebilecek tek sendika Egitim-Bir-Sen’dir. Bitlis egitim çalisanlari bu gerçegi görmüstür. Bundan dolayi her geçen gün sendikamiza teveccüh artmaktadir” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen