Haber
2015-12-21 06:59:55
Yönetmeliğe uymayanlar değil, darbe ürünü yönetmeliği uygulamaya çalışanlar sorunludur

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, darbe döneminin tortusu, askeri mantıkla insan benliğini hiçe sayarak zapturapt altına almak için dizayn edilmiş, özgürlüklere boyunduruk takan, eğitim çalışanlarını ‘ne giyeceğine karar veremeyen bir birey’ gören çağ dışı yönetmelik değiştirilinceye kadar serbest kıyafet eylemine devam edeceklerini belirterek, “Çağ dışı yönetmeliğe uymayanlar değil, bunu uygulamaya çalışanlar sorunludur” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Karaman Şube il divan toplantısı Hatuniye Medresesi’nde yapıldı. Toplantıda konuşan Hasan Yalçın Yayla, sendikal mücadeleye katıldıkları günün Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, “15 kişi ile başlayan hak ve özgürlük mücadelesi, eğitim hizmet kolunda 350 bini aşkın yürekle, hedefini 400 bin olarak belirleyerek zirveden yeni ufuklara doğru yol almaktadır. Belirlediğimiz hedefe 81 il ve ilçe teşkilatlarımızın gece gündüz demeden çalışmasıyla ulaşacağız. Eğitim-Bir-Sen yalnız başına bir sendika değil, aynı zamanda bu toplumun örgütlü yapısı ve geleceğine dair yapacağı projeleri olan büyük bir organizasyondur. Dünyada hakikati haykıran birilerinin olması gerekiyor,  Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen böyle bir mücadelenin adresidir. Çalışma hayatında yeni bir şeyi başarmalıyız. Herkesin adalete ve hakkaniyete uygun, refah seviyesini kazanmış olarak yaşayabileceği bir şeyi üretmek, kamu hayatının ümidi olmak durumundayız” şeklinde konuştu.



 

19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararlar hayata geçirilmelidir

19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararların bir an önce uygulanması gerektiğini kaydeden Yayla, şunları söyledi:

“Eğitim çalışanlarının huzuru ve istihdamı, milletimizin geleceği ve ülkemizin nitelikli bir eğitim sistemine kavuşması için 19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararlar bir an önce hayata geçirilmelidir. Alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflara da din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması, ortaokulda hafızlık eğitimi alacak öğrenciler için ara verme süresinin 1 yıldan 2 yıla çıkarılması ve ara verilen sürelerde öğrencilere dışarıdan sınav hakkı verilmesi, değerler eğitimine öğretim programlarında etkin bir şekilde sarmallık anlayışla yer verilmesi, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi, öğretmenlere 4 yıla bir yıpranma payı verilmesi, Osmanlı Türkçesinin Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu, diğerler liselerde ise seçmeli ders olarak okutulması, ortaokullarda 5, 6 ve 7. sınıflarda birer saat rehberlik dersinin konulması başta olmak üzere, 19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan tüm kararlar hayata geçirilmelidir.”



 

Kamu görevlilerine kılık-kıyafet dayatma uygulamasından vazgeçilmelidir

82 model kılık ve kıyafet yönetmeliğinin bir an önce kaldırılması gerektiğini vurgulayan Yayla, “Yıllardır kamusal alan yalanıyla kadınlara ve kız öğrencilere yönelik uygulanan kılık ve kıyafet dayatması, Eğitim-Bir-Sen’in çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra başlattığı, kamuoyu desteğini ortaya koyması bakımından bir ilk olan kampanya sonucunda toplanan 12 milyon 300 bin imza ve sonrasında ortaya koyduğu sivil itaatsizlik eylemi neticesinde kamuda çalışan kadınlara yönelik ‘başı açık’ ibaresinin kaldırılmasıyla sona ermiş, kadının kamu hizmetine katılımında önemli bir eşik aşılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te de yapılan değişiklikle öğrencilere kılık ve kıyafet dayatmasının kaldırılması son derece önemli bir adım olmuş ve bir yasak daha tarihe karışmıştır. Kamu görevlilerini ilgilendiren çerçeve yönetmelikte de acilen değişiklikler yapılarak, sivil itaatsizlik gerekçelerimizden olan erkek kamu görevlilerine de kılık ve kıyafet dayatmasından bir an evvel vazgeçilmelidir” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Karaman Şube Başkanı Yunus Özdemir ise, açılışta yaptığı konuşmada, sendikal çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hasan Yalçın Yayla, daha sonra, Cihannüma Derneği Karaman Şubesi’nin düzenlediği  “Sabah Namazı Buluşmaları”na katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen