Haber
2010-10-19 07:21:50
Yüksekögretim Disiplin Kurullarinda Sendika Temsilcisi de Bulundurulsun

15/07/2005 tarihli ve 2005/9138 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile Disiplin Kurullari ve Disiplin Amirleri Hakkinda Yönetmelik’in 4’üncü maddesinin (d) bendinde, “Hakkinda disiplin sorus- turmasi yürütülen devlet memurunun üyesi oldugu sendikanin temsilcisi de bu maddede belirtilen disiplin ve yüksek disiplin kurullarinda yer alir. Her bir disiplin ve yüksek disiplin kurulunda görevlendirilen temsilci ilgili sendika tarafindan önceden bildirilir...” hükmü getirilmistir.

Devlet memuru hakkinda disiplin sorusturmasi yürütülmesi halinde, ilgili memurun üyesi oldugu sendika temsilcisinin de disiplin kurulunda yer almasi kosulu getirilmistir. Disiplin kurullarinin teskilinin kurumlar tarafindan yapilmasi hükme baglanmis, böylece, bu kapsama giren devlet memurlari ile ilgili disiplin kurullarinda verilecek kararlarin daha adil ve demokratik olmasi saglanmistir.

Yüksekögretim Kurumlari Yönetici, Ögretim Elemani ve Memurlari Disiplin Yönetmeligi’ne göre ise, disiplin kurullarinda sendika temsilcilerine yer verilmedigi için verilen bazi kararlarda hukuksuzluklar yasanmaktadir. Bu durum da, yüksekögretim üst kuruluslari, yüksekögretim kurumlarinin yönetici ve ögretim elemanlari ile memur ve diger personele iliskin disiplin sorusturmasi, görevden uzaklastirma ve itiraz usulleri ile uygulama sekillerinde hukuka aykiri bazi kararlar alinmasina neden olabilmektedir.

 

Konfederasyonumuz Memur-Sen ile Kamu Isveren Kurulu arasinda imzalanan 2010 Yili Toplu Görüsme Mutabakat Metni’nde, “Yüksekögretim kurumlari ile kamu iktisadi tesebbüsleri disiplin kurullarina sendika temsilcilerinin katiliminin saglanmasi” kararlastirilmistir.

 

Yüksekögretim Kurulu’na (YÖK) bir yazi göndererek, söz konusu karar dogrultusunda Yüksekögretim Disiplin kurullarinda sendika temsilcisinin de yer almasini saglayacak sekilde düzenleme yapilmasini istedik.

 

 Ilgili Talep Yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen