Haber
2009-08-07 07:19:32
Yüksekögretimin Sorunlarina Dair Çözüm Önerilerimizi YÖK'e Sunduk

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer ile birlikte YÖK Baskan Vekili Prof. Dr. Ömer Demir’i makaminda ziyaret etti.

 

Yüksekögretimin sorunlarinin görüsüldügü ziyarette, Prof. Dr. Demir’e yüksekögretimin sorunlari ve çözüm önerilerimizi içeren bir rapor da sunuldu.

 

Üniversitelerin, toplumsal gelisim baglaminda bilimin ve düsüncenin öncelendigi lokomotif kurumlar oldugunu ifade eden Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, “Bilginin üretilmesi, toplumsal ve hayati ihtiyaçlarin giderilmesi dogrultusunda kullanilmasi, toplumun üniversitelerden ilk eldeki beklentisidir” dedi.

 

Üniversitelerde bilimsel üretime yogunlasmis bilim adamlarinin üniversal yapiyla çelisir biçimde zihinlerinin prangalanarak ideolojik parmakliklar ardina hapsedilmesinin, öncelikle topluma ve insanliga ihanet oldugunu vurgulayan Etyemez, “Üniversiteler, her türlü düsünceye yasama alani olan özgürlük ortamlari olmali; bilim adamlari, akademik ilerleyislerini söz konusu eden prangalardan azade bir ortamda çalisabilmelidirler” seklinde konustu.

 

Bir yapinin kâmilen gerçeklesmesi için asli unsurlarla birlikte yan unsurlarin da önem arz ettigini dile getiren Etyemez, akademik personelin yanisira idari personelin de üniversitelerin amaçlarinin gerçeklesmesinde önemli islevlerinin bulundugunu belirterek, yüksekögretimin sorunlarinin bilindigini ve bunlarin bir an önce çözüme kavusturulmasi gerektigini kaydetti.

 

Konusmanin ardindan Etyemez, Demir’e, yüksekögretimin sorunlari ile bu sorunlara iliskin çözüm önerilerimizden olusan bir rapor sundu.

 

Raporu inceleyen YÖK Baskan Vekili Prof. Dr. Ömer Demir, yüksekögretimin sorunlarina vakif olduklarini ve bunlari çözmek için çalistiklarini söyledi.

 

Prof. Dr. Demir, sivil toplum örgütlerinin sorunlarin çözüme kavusturulmasi noktasindaki gayretlerine önem verdiginin altini çizerken, raporumuzda yer alan çözüm önerilerini dikkate alacagini sözlerine ekledi.

 

 Yüksekögretimin Sorunlari ve Çözüm Önerilerimiz Raporu

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen