Haber
2010-04-22 07:20:58
Yumruk Atana Degil, Attirana Bakilmalidir

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, atilan yumruklarin Türkiye’nin huzuruna ve demokratiklesmesine atildigini, bu sebeple yumruk atanlara degil, attiranlara bakilmasi gerektigini söyledi.

 

Gündogdu, Memur-Sen Bursa Il Temsilciligi’nin Istisare Toplantisi’ndan önce bir basin açiklamasi yapti. Açiklamasinda gündemdeki konulara iliskin degerlendirmelerde bulunan Gündogdu, önce Ahmet Türk’e, ardindan da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz’a atilan yumruklarin baris ve demokratiklesme sürecine atildigini, bu sebeple bundan kazançli çikanlarin iyi tespit edilmesi gerektigini kaydetti. Türkiye’nin yakaladigi demokratiklesme sürecinin bir yumrukla yikilamayacak kadar güçlü olduguna dikkat çeken Gündogdu, “Çanakkale Destani’ni yazan bu milletin arasina nifak tohumlari saçilmak isteniyor. Birlik ve beraberligimizi korumada Çanakkale Ruhu’na simsiki sarildikça, bizi kimse bölemez” dedi.

 

Yumrukla Hak Aramak Ilkelliktir

Gündogdu, Bakan Taner Yildiz’a yumruk atan kisinin bir ögretmen oldugunun hatirlatilmasi üzerine ise, sunlari ifade etti:

Hukuk devletinde yumrukla çözüm aramak ilkelliktir. Siddete karsi koymasi gereken bir egitimcinin ögrencilerini Türkiye’nin gelecegini insa ettirmek için yetistirmesi gerekir. Ögretmenler yumrukla çözüm olamayacagini iyice anlatmalidir. Böyle bir kisinin sendikamiz bünyesinde barinmasi mümkün degildir. Tüm egitimciler adina utanç verici bir durumdur. Sendikanin bir üyesini direkt üyelikten çikarma hakki yoktur. Ancak Disiplin Kurulu’na sevk edebilir. Bu ögretmen bizim sendikamizda olsaydi, hemen Disiplin Kurulu’na verirdik, oradan da yüzde 99 sendika üyeliginden ihraç edilecegi yönünde karar çikardi.”

 

Anayasa degisikligi paketinin demokratiklesmeye yönelik önemli bir süreç oldugunu belirten Gündogdu, bazi siyasi partilerin bu süreçte geçmisteki taahhütleriyle çelistiklerine sahit olduklarini dile getirerek, “Geçmiste, bizden daha istekli sekilde, memurlara toplu sözlesme ve grev hakkinin verilmesini isteyen siyasi partiler, bugün o madde bile TBMM’de görüsülürken, aslan kesiliyorlar. Bu tavir da onlarin samimiyetsizliklerini gösteriyor. Yapilan icraata degil, icraati yapana bakilarak degerlendirmelerde bulunuluyor. Halkimiz, sagduyusu ile bütün olanlari izliyor. Kendisinin hakemligine basvuruldugu zaman da gereken cevabi verecektir” seklinde konustu.

 

Gönüllerinden geçenin topyekûn bir uzlasma ile topyekûn bir anayasa degisikligi oldugunun altini çizen Ahmet Gündogdu, mevcut degisiklik paketinin, demokratiklesme sürecinin kilometre taslari olmasi açisindan önemli oldugunu dile getirdi.

 

HSYK ve YAS kararlarinin tamaminin yargi denetimine açilmamasinin büyük bir eksiklik oldugunu bildiren Gündogdu, söyle konustu:

“Yargidaki askeri ve sivil yargi ayrimi giderilmedi. HSYK ve YAS kararlarinin tamami yargi denetimine açilmadi. Egemenligin millet eliyle TBMM tarafindan kullanilacagi hükmü açik bir sekilde yer almadi. Kamu çalisanlarinin grev hakki, siyaset yasaginin kaldirilmasi gibi beklentileri cevap bulmadi. Bütün bunlara ragmen, paketteki bütün maddeler de önemlidir. Biz, ülkemiz açisindan darbecilere yargi yolunu açan geçici 15. maddenin kaldirilmasi ile kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki veren degisikligi bir devrim olarak görüyoruz.”

 

Kamuya yeni alinacak memurlarla ilgili de degerlendirmede bulunan Gündogdu, açiklanan rakamin dertlere derman olmayacagini, en az 150 bin yeni istihdam olusturulmasi gerektigini kaydetti.

 

Diplomasina Bakilarak Ögrencilerin Cezalandirilmasina karsiyiz

Meslek liselilere yönelik katsayi uygulamasina da deginen Ahmet Gündogdu, dünyanin hiç bir yerinde meslek liselileri dövmek ve bir okul mensuplarini cezalandirmak için hukuk karari olmadigini hatirlatarak, “Meslek liselilerin derslerinin yüzde 40’indan zaten üniversitede soru çikmiyor. Yarisa zaten geride basliyorlar. Buna ek olarak bir de katsayi engeli çikartiliyor. Diplomasina bakilarak ögrenciler cezalandiriliyor. Bunlari kabul etmemiz mümkün degildir” diye konustu.

 

Toplantiya, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Büro Memur-Sen Genel Sekreteri Ugur Ünalan, Büro Memur-Sen Genel Mevzuat Sekreteri Sait Inan, Memur-Sen Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Numan Seker, Memur-Sen’e bagli sendikalarin temsilcileri ve sube baskanlari katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen