Haber
2011-10-17 06:44:36
YURT-DER’I Ziyaret Ettik

 YURT-DER’I Ziyaret Ettik



YURT-DER’I Ziyaret Ettik

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Yetistirme Yurtlarindan Ayrilanlar Yardimlasma Dayanisma ve Koruma Dernegi (Yurt-Der) Genel Baskani Murat Yildiz’i ziyaret etti.

 Genel Sekreterimiz Ahmet Özer; son günlerde Gaziantep Subemizce ilin egitim sorunlari ve çözüm önerilerine yönelik yapilan AR-GE çalismasinin asil baskisinda olmayan ama toplatilan hatali baskisinda sehven yer alan bir paragrafin bazi kesimlerce istismar edilmesi dolayisiyla duydugumuz rahatsizligi ifade etti. Sendikamizi karalamak maksatli yapilan propagandaya da dayanak olarak gösterilen yaklasimin asla sendikal bir görüs olmadigini belirtmek için buradayiz diyen Özer, Yurt-Der Baskani Murat Yildiz’in sahsinda bütün yetistirme yurtlarindan yetismis ve yetismekte olan insanimizdan özür diledi.

 

Gaziantep Subemizce ilin egitim sorunlari ve çözüm önerilerine yönelik yapilan AR-GE çalismasinin raporlastirilma asamasinda tüm okullardan toplanan ham bilgilerin arasinda yer alan bir paragrafin rapordan matbaa öncesi çikarildigini; ama baski sonrasinda çikmadiginin fark edilmesini müteakip Il Milli Egitim Müdürlügünde sadece bir birimde dagitilan raporun hemen geri toplandigini belirten Genel Sekreterimiz Özer, geri alma firsati bulunamayan bir iki adet raporun hatali baskisinda yer alan ifadelerin asla sendikamizin görüslerini yansitmadigini söyleyerek  “bu ifadeler, ne subemizin ne de Genel Merkezimizin görüsüdür, bu konuda kasti bir yaklasimimiz olmamistir, olamaz da” diye konustu.

 Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu’nun 840 sendika yöneticimizle Alanya’da yapilan 5. Genisletilmis Sube Yönetim Kurullari Istisare Toplantisi’nda, konuya iliskin duydugu üzüntüyü kürsüden belirterek, helallik diledigini aktaran Özer,  “Sundan emin olabilirsiniz, Türkiye’de yetimin güvenle teslim edilecegi örgüt Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen örgütüdür” dedi.

 

Yurt-Der Genel Baskani Murat Yildiz ise kendisinin de Egitim-Bir-Sen üyesi oldugunu ve olayin kasti olmadigini bildigini belirterek, yine de binbir zorlukla yetistirme yurtlarinda büyüyen insanlar olarak bu olayin kendilerini üzdügünü söyledi. Yildiz, “Bizi üzen genelleme yapilmis olmasidir. Bizler de sizler de bundan sonra bu konuda daha dikkatli olmaliyiz. Çünkü yanlislikla da olsa bu ifadelere muhatap olmak, camiamizi derinden yaralamistir” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen