Haber
2013-04-03 07:38:03
YURT-KUR Çalışanlarının Sorunlarını Genel Müdür Albayrak’a İlettik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kır ve Yönetim Kurulu üyeleri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak’ı makamında ziyaret ederek, personelin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Murat Bilgin, çalışanların sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında genel yetkili sendika olarak YURT-KUR’da önemli kazanımlara imza attıklarını ifade ederek, “Sorun oluşturan değil, sorun çözen sendika olarak, YURT-KUR’da bundan sonra da çalışanlar adına kazanımlar elde etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu süreçte kendilerine çözüm yolunda destek veren kurum yöneticilerine teşekkür eden Bilgin, YURT-KUR’da kazanımlarla birlikte üye sayılarını da önemli oranda artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kurum içinde çalışan personel için görevde yükselme sınavı talep ettiklerini hatırlatan Murat Bilgin, üniversite bitiren ama hala memur kadrosunda ya da çok farklı kadrolarda olan personelin kadro unvanlarında iyileştirmeler yapılması gerektiğini kaydetti.

Genel Müdür Albayrak ise, her sene yaptıkları görevde yükselme sınavını, Maliye Bakanlığı’nın kendilerine tahsis ettiği kadro miktarınca bu yıl da yapacaklarını ifade ederek, “Bu konuda zaten gerekeni yapıyoruz. Personelimiz için görevde yükselme sınavı bu yıl da yapılacak. Hazırlıklarımız bu yönde” şeklinde konuştu.

Görüşmede, giyecek yardımının nakden ödenmesi gerektiği ve gece nöbetlerinde fazla mesai yapan personelin saat başına düşük bir ücret aldığı dile getirilerek, bu konuda gerekenin yapılması istendi. Genel Müdür Albayrak, gerek giyecek yardımı gerekse mesai saatleri konusunda çalışma yapacaklarını ifade etti.

Albayrak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görüşülen konuları büyük bir dikkat ve titizlikle inceleyip çözümü noktasında elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle şehitleri anmak için zaferi anlatan tiyatro oyununa verdiği destekten dolayı Genel Müdür Albayrak’a teşekkür ederek, çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Amaçlarının farklı grup ve teşekküllere ait gençlik kollarını bir çatı altında toplayarak kaynaştırmak olduğunu belirten Beyhan, bu konuda üniversite gençliğini birlik ve beraberlik içerisinde görmek istediklerini vurguladı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen