Haber
2015-04-02 07:53:45
YURTKUR KİK Nisan 2015 Toplantısı Yapıldı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Kurum İdari Kurulu (KİK) Nisan 2015 toplantısı yapıldı.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Hukuk Müşaviri Av. Harun Kale ve Eğitim-Bir-Sen Kurum Temsilcisi Dilaver Altınkaya’nın katılımıyla YURTKUR Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda, KİK Nisan 2015 Çalışma Raporu’nda yer alması istenen talepler şunlar:

 

-Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği yayımlanmış olup ivedilikle asaleten atama yapılmamış bütün görevde yükselmeye tabi kadrolar için görevde yükselme sınavı açılması sağlanmalıdır.

 

-Kanunlaşması beklenen yasa değişikliği sonrası yönetmelik çalışmaları tamamlanmadan evvel; 27.03.2012 tarihli ve 28246 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 1. maddesindeki hüküm çerçevesinde yurt müdürü kadrolarına atanmalarına rağmen, Danıştay 5. Dairesi’nin 02.10.2012 tarihli ve 2012/473 esas sayılı yürütmenin durdurulması kararı üzerine başka kadrolara atananların, yurt müdürlüğüne denk kadrolara atanması ya da isteklerine bağlı olarak önceki kurumlarına atanmaları noktasında işlem tesis edilmelidir.




 

-Mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinin ivedilikle ve zamana bağlı olmaksızın yerine getirilmesi sağlanmalıdır.

 

-Yurt yönetim memurlarına olağan mesai saati haricindeki özel ve gece hizmetlerinde geçen çalışma sürelerine karşılık, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Personel Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmak suretiyle mülga 13. maddedeki ikramiye ödemesine benzer şekilde, yılı Bütçe Kanununa ekli K Cetvelinde kuruma bağlı yurtlarda çalışan personel için öngörülen fazla çalışma ücretinin beş katından az olmamak üzere münhasıran nöbet görev ücreti ödenmesi sağlanmalıdır.

 

-Nöbet ve vardiya değişim saatleri ile servis saatleri arasındaki uyumsuzluk nedeniyle servis hizmetinden faydalanamayan personelin ulaşım giderleri karşılanmalıdır. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen