Haber
2014-10-02 07:51:27
YURTKUR Kurum İdari Kurulu Toplantısı Yapıldı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Kurum İdari Kurulu (KİK) Ekim 2014 ön hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, Hukuk Müşaviri Av. Harun Kale ile Eğitim-Bir-Sen Kurum Temsilcisi Gülçin Şırayder’in katılımıyla YURTKUR Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda, çözüme kavuşturulması istenen konular, gerekçeleriyle birlikte kurulun gündemine taşındı.

 

 

YURTKUR KİK Ekim 2014 Çalışma Raporu’nda yer almasını istediğimiz talepler şu şekilde:

 

-31.08.2013 tarihli ve 28751 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan değişiklik yönetmeliğiyle Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik’te gerçekleştirilen değişiklikler dikkate alınarak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nde gerekli değişiklikler gerçekleştirilmelidir.

Gerekçe: Nisan 2014 Çalışma Raporu’nda yönetmeliğin yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmalar devam etmekte olduğu ifade edilmesine rağmen aradan geçen zaman zarfında somut bir netice elde edilememiştir.

 

-Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nde gerekli değişiklikleri müteakiben zaman kaybetmeksizin, asaleten atama yapılmamış bütün görevde yükselmeye tabi kadrolar için görevde yükselme sınavı açılması sağlanmalıdır.

 

Gerekçe: Nisan 2014 Çalışma Raporu’nda yönetmeliğin yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmaların tamamlanmasını müteakip belirlenecek bir plan dâhilinde görevde yükselmeye tabi kadrolar için sınav açılmasının uygun olacağının öngörülmesi makul görülmüş olsa da görevde yükselme sınavının gerçekleştirilmemesi, kurum içinde dikey hareketliliği önlediği gibi kurum kadrolarının kurum personeli yerine kurum dışından gelen personelce atama veya görevlendirme suretiyle doldurulmasına neden olmaktadır. Bu itibarla görevde yükselme sınavı hazırlıkları yönetmelik çalışmalarıyla eşzamanlı olarak sonuçlandırılarak, yönetmeliğin hemen akabinde sınav süreci başlatılmalıdır.

 

-2015 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı TBMM Genel Kurulu’na sevk edilmezden evvel Maliye Bakanlığı nezdinde yurt yönetim memurlarına olağan mesai saati haricindeki özel ve gece hizmetlerinde geçen çalışma sürelerine karşılık fazla çalışma ücretinin artırılması ve nöbet görev ücreti için müstakilen bir ödeme yapılması için girişimlerde bulunulması sağlanmalıdır.

 

Gerekçe: Kuruma bağlı yurtlarda çalışan yurt yönetim memurları gibi olağan mesai saati haricindeki özel ve gece hizmetlerinde geçen çalışma süreleri bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve MEB’e bağlı yurt ve yatılı okullarda görev yapanlara “ek ders ücreti” kapsamında Merkezi Bütçe Kanunu eki (K) Cetvelinde öngörülen miktardan daha fazla ödeme yapılmaktadır. Aynı nitelikte çalışması bulunan yurt memurları için de fazla çalışma ücretinin artırılması gibi tüm kamu personeline şamil bir talep yerine yurt yönetim memurları özelinde nöbet ücreti ödenmesi için Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlar nezdinde kurumca girişimde bulunulmalıdır.

 

-Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosunda bulunan personelden en az iki yıllık yüksekokul ve daha üstü okul mezunu olanların memur kadrolarına sınavsız doğrudan atanmaları sağlanmalıdır.

 

Gerekçe: Koruma ve güvenlik hizmetlerinin hizmet alımı yoluyla karşılanması karşısında söz konusu personel, eğitimi, hizmet yılı ve tecrübesi dikkate alınarak normal şartlar altında yurt yönetim memurları, memurlar ve veri hazırlama ve kontrol işletmenlerince yerine getirilen iş ve işlemlerde fiili olarak çalıştırılmaktadır. Kadrolarının da fiilen yaptıkları ve eğitim durumları itibarıyla atanabilecekleri kadrolara aktarılması gerekmektedir.

 

-Muhasebe yetkilisi mutemedi olarak görevlendirilen personele mali sorumluluk zammı verilmesi için ilgili makamlar nezdinde girişimde bulunulmalıdır.

Gerekçe: Muhasebe yetkilisi mutemedi olarak görevlendirilen personel, 5018 sayılı Kanun hükümleri gereğince Sayıştay’a hesap verme yükümlülüğü ve mali sorumluluk altında olmalarına ve de kendilerinden kefalet aidatı kesilmesine rağmen kendilerine mali sorumluluk zammı verilmemektedir. 

KİK Tutanağını Görüntülemek İçin Tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen