Haber
2015-10-27 07:58:24
YURTKUR'da çalışan sözleşmeli personele toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek

Eğitim-Bir-Sen ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Ekim 2015 Kurum İdari Kurulu (KİK) Çalışma Raporu’nda, “Kurumda sendika üyesi olan sözleşmeli personele toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesi hususunda ilgili birimlerce gerekli işlemin tesis edilmesi uygun görülmekte” olduğu yönünde görüş bildirildi.

Eğitim-Bir-Sen olarak 2015 Eylül ayında Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne, toplu sözleşme ikramiyesinin sadece memurlara değil, 4/B’li personele de ödenmesi gerektiği, bu hususta kurum teşkilatına genel bir yazı yazılması istemiyle başvuruda bulunmuştuk. Aynı talebimizi Ekim 2015 Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporu’na esas olmak üzere KİK taleplerimiz arasında da dile getirmiştik.

Bu girişimlerimiz neticesinde, Ekim 2015 Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporu’nda, kurumca şu görüşe yer verildi:

Görüş 5- Konuyla ilgili olarak 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinde;  

1- 25.6.2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri uyarınca kamu görevlileri sendikalarına üye olup, aylık veya ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında aylık veya ücretleri ile birlikte Kırkbeş Türk Lirası toplu sözleşme ikramiyesi ödenir. Bu madde uyarınca yapılan ödeme, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabii tutulmaz ve ilgili mevzuat uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, döner sermaye payı, ikramiye, ücret ve her ne ad altında olursa olsun benzer ödemelerin hesabında dikkate alınmaz.

2- 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 2. maddesinde, Bu kanun, devletin veya diğer kamu tüzel kişilerinin yürütmekle görevli oldukları kamu hizmetlerinin görüldüğü genel, katma ve özel bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile bunlara bağlı kuruluşlarda kamu iktisadi teşebbüslerinde, özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanarak kurulan banka ve teşekküller ile bunlara bağlı kuruluşlarda ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışan kamu görevlileri hakkında uygulanır.

3- Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme’nin 26. maddesinde,

01/01/2015 tarihinden geçerli olmak üzere 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinde yer alan “kırk beş Türk lirası” ibaresi “altmış Türk lirası” olarak uygulanır.

4- 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme’nin 26. maddesinin birinci fıkrasında;

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinde yer alan “Kırk beş Türk Lirası” ibaresi “750 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda” şeklinde uygulanır.

hükümleri yer almaktadır.  

Yukarıda açıklanan ve yürürlükteki toplu sözleşme ve diğer ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Kurumda sendika üyesi olan sözleşmeli personele toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesi hususunda ilgili birimlerce gerekli işlemin tesis edilmesi uygun görülmektedir.

KİK Mutabakat  metni için tıklayınız

Daha önceki başvuru haberimiz için tıklayınız http://www.egitimbirsen.org.tr/ebs/manset/3297/kyk-daki-sozlesmeli-personele-toplu-sozlesme-ikramiyesi-odenmelidir

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen