Haber
2011-10-21 06:43:48
Yüzbinler Istanbul’da Teröre Karsi Yürüyecek


 Yüzbinler Istanbul’da Teröre Karsi Yürüyecek



Yüzbinler Istanbul’da Teröre Karsi Yürüyecek

Hakkari/Çukurca’daki terör saldirisinin ardindan iktidar ve muhalefet partilerini ziyaret eden sivil toplum örgütleri, dev bir miting organize etme karari aldi. Memur-Sen, TOBB, TÜSIAD ve TUSKON gibi kuruluslarin yer alacagi yürüyüste sadece Türk bayragi tasinmasi karari alindi.

 Türkiye çapinda örgütlü 25 büyük sivil toplum kurulusu (STK), teröre karsi ‘birlik ve kardeslik’ mesaji vermek üzere bir araya geldi. Is dünyasinin çati örgütlerinin yani sira ticaret odalari ile meslek birliklerinin yer aldigi STK’lar, 30 Ekim Pazar günü Istanbul’da büyük bir yürüyüs düzenleyecek. ‘Kirli Oyuna Inat Birlikte Yürüyoruz’ slogani ile yapilacak yürüyüs, teröre karsi bütün kesimlerin bir ve beraber oldugu mesajini vermeyi hedefliyor. Yürüyüsün bir diger slogani ise, ‘Sensiz Olmaz.’ Böylece tek tek her vatandasin yürüyüse destek vermesi isteniyor. Farkli kesimlerden ve ideolojilerden STK’lar, bu organizasyon için ‘Birlige Çagri Platformu’ çatisi altinda birlesti. Bu kadar büyük bir organizasyonun ilk kez bir araya geldigi belirtiliyor.

 

STK’larin hafta içi Ankara’da devletin zirvesiyle yaptigi istisarelerin sonucunda yürüyüs karari alindi. 25 kurulus, istisare sonuçlarini paylasmak üzere dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Genel Merkezi’nde ortak bir basin toplantisi düzenledi. Açiklamayi, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu okudu.

 

“Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kuruluslar olarak bir aradayiz. Hassas bir süreçten geçiyoruz. Içimizi yaralayan, cigerimizi yakan olaylarla karsi karsiyayiz. Bu vahim olaylarin tek hedefi milletimizin birligini ve bütünlügünü bozmaktir. Bu olaylar karsisinda sessiz kalmayacagiz. Terörü nefretle kiniyoruz” denilen açiklamada su ifadelere yer verildi:

 “Isçiyiz, isvereniz, esnafiz, memuruz, emekliyiz, çiftçiyiz, doguyuz, batiyiz, kuzeyiz, güneyiz. Biriz, beraberiz. Oynanan kirli oyuna hep birlikte karsi duracagiz. Birlikteligimizi savunacagiz. Hepimiz biliyoruz ki, bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamistir. Bu kirli oyunlari, her zaman milletimizin azim ve kararliligi bozmustur. Bizim en büyük gücümüz, kardesligimiz olmustur. Bugün kardeslik baglarimizi zayiflatmak isteyenler bilmelidir ki, bu topraklarin mayasi çok güçlüdür.”

Rifat Hisarciklioglu, yürüyüs güzergâhinin henüz netlesmedigini, Istanbul Valiligi ile görüsmelerin devam ettigini ve kesin bilginin hafta içi duyurulacagini bildirdi. Yürüyüste sadece Türk bayraklari tasinacak.

 

Devrimci Isçi Sendikalari Konfederasyonu (DISK) ve Kamu Emekçileri Sendikalari Konfederasyonu (KESK) platformda yer almayacak.

 

Yürüyüse destek veren kuruluslar:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), Türkiye Isadamlari ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türk Sanayicileri ve Isadamlari Dernegi (TÜSIAD), Memur Sendikalari Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Isçi Sendikalari Konfederasyonu (Türk-Is), Türkiye Isveren Sendikalari Konfederasyonu (TISK), Türkiye Esnaf ve Sanatkârlari Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odalari Birligi (TZOB), HAK-Isçi Sendikalari Konfederasyonu (Hak-Is), Türkiye Kamu Çalisanlari Sendikalari Konfederasyonu (Kamu-Sen), Türkiye Barolar Birligi (TBB), Türkiye Noterler Birligi (TNB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirler Odalari Birligi (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birligi (TVHB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi (TÜRSAB), Türk Eczacilari Birligi (TEB), Türk Dis Hekimleri Birligi (TDB), Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD), Tüm Sanayici ve Isadamlari Dernegi (TÜMSIAD), Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM), Anadolu Aslanlari Isadamlari Dernegi (ASKON), Türk Girisim ve Is Dünyasi Konfederasyonu (TÜRKONFED), Dogu ve Güneydogu Sanayici ve Isadamlari Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSIFED), Türkiye Isçi Emeklileri Dernegi (TIED).

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen