Haber
2013-04-20 07:38:39
‘Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın’ Kampanyasına Destek Verdik

Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, Anadolu Gençlik Derneği tarafından başlatılan “Zincirler Kırılsın Ayasofya Cami Olarak Açılsın” imza kampanyası standını ziyaret etti.

Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, fethin sembolü olan Ayasofya’nın minarelerinden ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya’da Âlemlerin Rabbi’nin huzuruna yeniden durmak arzusunu dillendirerek ülke genelinde imza kampanyası başlatan Anadolu Gençlik Derneği’ni kutladıklarını belirterek, “Bu kampanyayı Eğitim-Bir-Sen olarak destekliyoruz” dedi.

Özer, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Murat Bilgin, Ali Yalçın, Teyfik Yağcı ve Ramazan Çakırcı ile birlikte, Ayasofya’nın, İstanbul’un fethinin 560. yıldönümünde yeniden ibadete açılması amacıyla yürütülen imza kampanyası standını ziyaret ederek destek verdi.

İstanbul’un fethinden sonra onarılarak mamur bir mabet haline getirilip camiye dönüştürülen, Fetih’ten sonra ilk Cuma namazının kılındığı, ilk hutbeyi Fatih Sultan Mehmet’in okuduğu,  namazı ise Akşemseddin’in kıldırdığı Ayasofya, 79 yıldır müze olarak kullanılıyor.

İstanbul’un fethinin nişanesi ve Fatih Sultan Mehmet’in bir vakfı olarak 482 yıl boyunca kıyamlara, rükûlara ve secdelere ev sahipliği yapan Ayasofya, hukuksuz bir şekilde 24 Kasım 1934’te bir oldubittiyle müze haline getirildi. Milli irade hiçe sayılarak Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesine uygun olarak yeniden camiye dönüştürülmesi için yıllardır mücadele veriliyor. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen