Haber
2016-05-25 08:01:27
Zirvede olmak önemli ama yeterli değil

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin hakkını, gözetme, sosyal adaleti sağlama, milli gelirden adil dağılımı temin etme konusunda gayret gösteren bir emek hareketi olduklarını belirterek, “Ülkemizin çimentosu, birlik ve beraberliğinin teminatıyız. İnsana dair ne varsa hepsinin içerisinde Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen olarak emeğimiz, adanmışlık örneği gayretimiz var” dedi.
 


Ankara 4 No’lu Şube’nin hizmet binasının açılışında konuşan Ali Yalçın, birçok ilde kendi ofislerini alarak, kiracı olmaktan çıktıklarını ifade ederek, “Mekânlar, daha iyi hizmet üretmek, milletimizin, kamu görevlilerimizin yararına faaliyetler yapmak içindir. Mekânları, işyerlerini değerli kılan, içinde üretilen hizmetlerdir. Biz de en güzel mekânlarda milletimize, kamu görevlilerine, dünya mazlumlarına faydalı olacak çalışmalar yapmanın derdindeyiz. Eğitim-Bir-Sen olarak 50’ye yakın şubemiz kendi mülkünü almış, bazı şubelerimiz de bununla ilgili planlamasını yapmış durumdadır. Yeni hizmet yerlerimizde, kuruluş gayemiz doğrultusunda faaliyetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 


24 yıllık zaman zarfında kayda değer kazanımlara imza attıklarını dile getiren Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çağ dışı uygulamalara son verilmesini, insanımızın temel hak ve özgürlüklerini sınırlayan yasakların kaldırılmasını sağladık. Eğitim ve çalışma hayatının önündeki engelleri kaldırdık, birçok sorunu çözüme kavuşturduk. Samimiyetle, cesaretle, kararlılıkla yürüttüğümüz mücadelenin, akıttığımız terin, gösterdiğimiz çabanın karşılığını da büyük oranda aldık. Mazlumdan, mağdurdan, milli iradeden, medeniyet değerlerimizden yana sergilediğimiz duruş, yaptığımız faaliyetler ve elde ettiğimiz kazanımlar, eğitim çalışanları, kamu görevlileri tarafından teveccühle karşılanırken, gelinen noktada, sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da takip ve takdir edilen bir sivil toplum kuruluşu olduk. Bir emek ve erdemliler hareketi olarak geldiğimiz nokta bir zirve olabilir ama bizim için asla yeterli değildir. Biz zirveden yeni ufuklara yol almaya, birlik ve beraberliğimizi, sayısal büyümemizi daha da muhkemleştirerek, dostluk halkalarına yenilerini ekleyerek, kazanımlarımızı, nitelikli faaliyetlerimizi zenginleştirerek hak ve özgürlük mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Yalçın, hem nicelik hem de nitelik olarak bugünlere gelmelerinde emeği olan, gece gündüz demeden, canla başla, özveriyle çalışan başta şube yönetimleri, işyeri ve ilçe temsilcileri olmak üzere bütün üyelere teşekkür etti.
 


Yeni hükûmetten beklentilerini de sıralayan Ali Yalçın, “Öncelikle milletimiz darbecilerin hazırladığı anayasadan kurtarılmalı, sivil ve demokratik yeni anayasa bir an evvel yapılmalıdır. Terör örgütlerine yönelik kararlı mücadele kesintisiz sürdürülerek terör gündemimizden tamamen çıkarılmalıdır. Kamu personeli sisteminde her alanda ve herkes için tam güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Fiziki imkânlar ve araçlar bakımından bariz iyileşmeler yaşanan eğitim sistemimiz, ruh ve felsefe olarak da milli dokumuza uygun bir mahiyete kavuşturulmalıdır” diye konuştu.
 



Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, şube yönetimleri ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla dualarla açılışı yapılan yeni hizmet binasını gezerek, Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Tekin Korku, yönetim kurulu üyeleri ve katılımcılarla bir süre sohbet etti.
 

Yalçın, Ankara 4 No’lu Şube’nin organize ettiği futsal turnuvasının ödül törenine de katıldı.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen