Haber
2014-11-14 06:52:01
Zulme Tepki Gösteren Sporcular Memur-Sen'de

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırması, Doğu Türkistan, Arakan başta olmak üzere çeşitli ülkelerde yaşanan zulümleri protesto etmek amacıyla Karaman’dan yola çıkan bisiklet sporcuları Memur-Sen’i ziyaret etti.

 

Zulme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 11 Kasım’da Karaman’dan yola çıkan Karaman Extrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Bisiklet sporcuları Ankara’ya ulaştı. Memur-Sen’i ziyaret eden bisiklet sporcuları, Memur-Sen yöneticileri ile bir süre sohbet etti.

 

Sporcular, Mescid-i Aksa ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulme kamuoyunun dikkatini çekmek, tepki göstermek, zalim uygulamalara maruz kalan Müslümanlara destek olmak amacıyla böyle bir eylem yapmaya karar verdiklerini söyledi. Memur-Sen’in her fırsatta zulümlere tepki gösterdiğini hatırlatan sporcular, zalimlere karşı hep birlikte tepki gösterilmesi gerektiğini kaydetti.



 

Ziyarette Memur-Sen yönetimi adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, “Kurtuluş, Ortadoğu’daki Müslümanların ve bütün İslam ülkelerinin ittihadından geçiyor. İnsanlık ayağa kalkmadan Mescid-i Aksa özgür olamaz. Ümmetin onurlu insanlarının ayağa kalkması gerekir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, Müslümanların ortak namusudur. Bu vesileyle sizleri, böyle anlamlı bir etkinliğe imza attığınız için tebrik ediyorum” dedi.

 

Ziyarette Memur-Sen Genel Koordinatörü Halit Ortaköy ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın da hazır bulundu.

 

Sporcular Özgür Özkan, Barış Ünlü, Kürşat Akın ve Ali Can, “Mescid-i Aksa’ya Saygı ve Hoşgörü Bisiklet Turu” kapsamında 400 km yol kat etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen