Haber
2024-08-06 17:51:41
EĞİTİM ENTERNASYONALİ’NİN
10. DÜNYA KONGRESİ’NE KATILDIK

Genel Sekreterimiz Talat Yavuz, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen Eğitim Enternasyonali’nin 10. Dünya Kongresi’ne katıldı. “Sendikalarımızı Büyütmek, Mesleğimizi Yükseltmek ve Demokrasiyi Savunmak” temasıyla yapılan kongreye dünyanın farklı ülke ve bölgelerinden bin 500 kişiye yakın eğitimci katıldı. Beş gün boyunca yapılan 7 genel kurul toplantısında ve farklı bölgesel konuların ele alındığı çalıştaylarda eğitimin temel meseleleri görüşüldü.  

 

Talat Yavuz, kongreye katılan sendikalar ile ikili görüşmeler yaparak onlara Türkiye’deki eğitim ve sendika gündemi hakkında bilgi verdi. Eğitim-Bir-Sen’in son yıllarda uluslararası eğitim sendikalar ile yaptığı çalışmalara değinen Yavuz, “Dışımıza yolculukta son yıllarda katettiğimiz mesafenin burada semeresini almaktayız. Dünyanın farklı coğrafyalarından buraya katılan meslektaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk, eğitimin küresel ölçekte problemlerini beraber analiz ettik. Bu yönüyle oldukça faydalı bir toplantı oldu. Kongreye bizleri davet eden Eğitim Enternasyonali Genel Sekreteri Sayın David Edwards’a teşekkür ediyor, seçilen yeni yönetimi tebrik ediyorum” dedi.

 

Eğitime ayrılan kamu bütçesinin artırılması ve eğitime daha fazla kaynak aktarılması, eğitimin özelleştirilmesi, öğretmenlik mesleğinin yeniden cazip hale getirilmesi ve gençlerin bu mesleğe yönlendirilmesi, öğretmen açığının günden güne daha da artan bir problem olduğuna değinilen kongrede, söz konusu eksiklikleri gidermenin yanı sıra öğretmenlerin ve hizmetli personelin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı.  

 

Eğitim çalışanlarının çalışma hayatında karşılaştıkları zorlukların ve baskıların yol açtığı zihinsel ve fiziksel problemlere karşı onları destekleyici adımların atılmasına yönelik tavsiye kararı alınan kongrede, özellikle eğitim çalışanlarının motivasyonlarının yüksek tutulmasının önemine dikkat çekilerek, “Özellikle Covid-19 pandemisi sonrası eğitim çalışanlarının refahı, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve motivasyonlarının artırılması tüm dünyada eğitimin kalitesini daha da artıracaktır” denildi. 

 

Kongrede söz alan sendika temsilcileri tarafından İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık dışı katliamların ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nın durdurulması, masum insanların öldürülmesinin önüne geçilmesi çağrısında bulunuldu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen