Haber
2024-08-09 17:09:17
ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİNİN YER DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENTİLERİ KARŞILANMALIDIR

7.  Dönem Toplu Sözleşmede yükseköğretim kurumlarında idari personelinin yer değişikliği işlemlerini bilgi teknolojilerini kullanarak kolaylaştırılması konusunda taraflarca çalışma yapılması kararı aldırmış, bu toplu sözleşme kararı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kamuoyu ile bir müjde olarak paylaşılmıştı. Aradan geçen süre içerisinde bu sorunun çözümü için toplu sözleşme kararını ve Cumhurbaşkanımızın bu konudaki iradesini ilgili kurumlara hatırlatarak gerekli çalışmaları yapmalarını istedik. Sendika olarak önerilerimizi ilettik. Genel Başkanımızın Temmuz ayı içerisinde YÖK’e gerçekleştirdiği ziyarette bu çalışmanın tamamlanarak Cumhurbaşkanlığına sunulduğu bilgisi paylaşılmıştır.

 

Toplu sözleşme kararımız doğrultusunda YÖK’ün gerekli çalışmayı tamamlayarak Cumhurbaşkanlığına sunması önemli bir adım olmakla birlikte, sorunun çözümü için yeterli olmadığı ortadadır. Bu sorunun çözümü için Strateji Başkanlığının ve Personel Prensipler Genel Müdürlüğünün artık gerekli adımları atması gerekiyor.

 

6. ve 7. Dönem Toplu Sözleşme dönemlerinde çözüm üretmek için çalışma yapılması kararı aldırdığımız “Üniversite idari personelinin kurumlar arası yer değişikliği’ yapabilmesi ve mazeretleri nedeniyle bir araya gelemeyen üniversite çalışanların sorunlarına çözüm bulunması yönündeki çabalarımız ve girişimlerimiz çözümü çok yaklaştırmıştır.

 

‘Üniversite idari personelinin yer değişikliği’ sorununun, bürokrasi basamaklarında çalışma konusu edilmesi aşamasının ivedilikle tamamlanarak somut düzenleme hızlı bir somut düzenleme suretiyle nihai çözüme kavuşturulması elzemdir. Eğitim-Bir-Sen olarak, atılan bu adımın sonuca ulaşması için elimizden geleni, üzerimize düşeni yapacağız. 

 

Üniversite idari personelinin yaşadığı mağduriyetin sona erdirilmesi, çalışma barışının tesis edilmesi ve adaletin sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca gerekli çalışmaların ivedilikle tamamlanarak, yer değişikliği hakkının eğitim-öğretim yılı başlamadan hayata geçirilmesi gereklidir.

 

Beklentileri karşılamayan, mağduriyetleri gidermeyen düzenlemelerin çözümsüzlüğün bir başka boyutu olduğu görülmeli; üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Personel Prensipler Genel Müdürlüğünce becayiş gibi dar ve işlevsiz kısıtlamalara tabi kılınmadan 2547 sayılı Kanunun YÖK Başkanlığına verdiği yetki çerçevesinde tesis edilmelidir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen